moderat_pan_nov

Förbjudet att grilla på egen tomt

Eldningsförbudet utökades igår och omfattar även eldning på egen tomt meddelar Länsstyrelsen och Brandkåren Attunda.

centrum_artikel_host

Eldningsförbudet som gäller i skog och mark sedan 10:e juli omfattar nu även grillning på egen tomt i Stockholms län bland annat.

Förbudet innebär att all eldning och grillning med öppen låga utomhus är förbjuden, det inkluderar även iordningsställda grillplatser och friluftskök med öppen låga. Det är också förbud att tända värmeljus, marschaller och facklor utomhus.

Polisen kommer samband med det senaste skärpta eldningsförbudet att ta krafttag mot personer som grillar. Det förekommer fortfarande en hel del grillning ute på allmän plats. Stockholmspolisen har fått direktiv om att ha ”låg toleransnivå” rapporterar Aftonbladet:
– Som enskild polisman kan man lämna en så kallad rapporteftergift om det gäller bötesbrott. Men nu går vi ut med att vi vill att det ska rapporteras, säger Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström till tidningen.

Bryter man mot lagen kan man få böter även om det sker på egen tomt.

centrum_host_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

humbacken_helsida
defacto_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

moderat_pan_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

pantamera_avc_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
humbacken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
centrum_outsider_host