sap_feb_pan

Förbjudet att grilla på egen tomt

Eldningsförbudet utökades igår och omfattar även eldning på egen tomt meddelar Länsstyrelsen och Brandkåren Attunda.

centrum_artikel_host

Eldningsförbudet som gäller i skog och mark sedan 10:e juli omfattar nu även grillning på egen tomt i Stockholms län bland annat.

Förbudet innebär att all eldning och grillning med öppen låga utomhus är förbjuden, det inkluderar även iordningsställda grillplatser och friluftskök med öppen låga. Det är också förbud att tända värmeljus, marschaller och facklor utomhus.

Polisen kommer samband med det senaste skärpta eldningsförbudet att ta krafttag mot personer som grillar. Det förekommer fortfarande en hel del grillning ute på allmän plats. Stockholmspolisen har fått direktiv om att ha ”låg toleransnivå” rapporterar Aftonbladet:
– Som enskild polisman kan man lämna en så kallad rapporteftergift om det gäller bötesbrott. Men nu går vi ut med att vi vill att det ska rapporteras, säger Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström till tidningen.

Bryter man mot lagen kan man få böter även om det sker på egen tomt.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

connys_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

sportlov
skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
connys
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna