eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Förare misstänks för trafikbrott efter olycka

E4:an stängdes av under torsdagen på grund av en trafikolycka.

centrum_artikel_host

Olycka på E4:an: En bilkrock hände vid 11.15 idag när en bil smällde in i en lastbil. Ambulans kom till platsen och kollade föraren i bilen. Hen var vaken och kunde prata. Trafiken omdirigerades via väg 1046 och väg 255 mot Märsta. Klockan 13.30 öppnades vägen igen för trafik. Nu misstänker polisen föraren för att köra vårdslöst och orsaka skada på någon annan.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider