vinter_pan
Foto: Pressbild

Förälder som misstänks för mordförsök släppt

Den förälder som misstänks för mordförsök på sitt barn i Uppsala har släppts.

centrum_artikel_host

Två föräldrar greps i början av januari misstänkt för mordförsök, ena föräldern var skriven i Sigtuna kommun. Nu har de båda släppts enligt UNT. Men de är fortfarande misstänkta.
– Vi inväntar svar på analyser från Nationellt forensiskt centrum och Rättsmedicinalverket. Fram till dess kommer misstankarna att kvarstå, säger kammaråklagare Erik Grönvall till tidningen.

Åklagaren anser att paret inte längre kan påverka utredningen eller skada barnet, barnet som nu mår bra. I övrigt råder förundersökningssekretess i ärendet och något mer om omständigheterna uttalar sig inte åklagaren om.

Läs mer här

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
ica_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida
storemore_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
nrh
swedol_outsider
oppethus_out
connys
vinter_outsider
ica_outsider