centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Förälder krävs på skadestånd efter brand på skoltoalett

En elev på en skola i kommunen orsakade brand på en skola och nu stämmer Sigtuna kommun eleven på 15 000 kronor.

centrum_artikel_host

Det var i höstas som eleven anlade en brand på en toalett i en av kommunens skolor. Eleven hade tänt eld på tvålpumpen, skadorna som uppstod uppgick till 15 000 kronor. Pengar som nu kommunen kräver in i en stämningsansökan. Eleven är i 15-årsåldern och bland bevisningen finns en videofilm som ska visa förloppet. Om eleven anses vara skyldig så är det vårdnadshavare som blir betalningsansvarig.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna