vinter_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Förälder krävs på skadestånd efter brand på skoltoalett

En elev på en skola i kommunen orsakade brand på en skola och nu stämmer Sigtuna kommun eleven på 15 000 kronor.

centrum_artikel_host

Det var i höstas som eleven anlade en brand på en toalett i en av kommunens skolor. Eleven hade tänt eld på tvålpumpen, skadorna som uppstod uppgick till 15 000 kronor. Pengar som nu kommunen kräver in i en stämningsansökan. Eleven är i 15-årsåldern och bland bevisningen finns en videofilm som ska visa förloppet. Om eleven anses vara skyldig så är det vårdnadshavare som blir betalningsansvarig.

connys_helsida
vinter_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
wenngarn_jul_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
nrh_sigtuna
vinter_outsider
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
pantamera_out
connys
slottsby_outsider
ica_outsider