helsida_bostad
Folkracetävling på Ekbacken 1981Foto: Skepptuna MK/Insändarbild

Folkracetävling i Skepptuna fyller 40 år

Folkracetävlingen på Ekbacken fyller 40 år och firas helgen 11-12 september.

centrum_artikel_host

Ekbackens folkracetävling fyller 40 år och en jubileumstävling kommer genomföras nästa helg, 11-12 september. Arrangör är Skepptuna Motorklubb. En av deltagarna är Bonny Larsson som tävlat alla åren från första tävlingen. Tre generationer uppges tävla med varandra i dam och veteranklassen; Bonny Larsson, Maria Karlsson och Madelene Karlsson.

Det började alltså 1981 i samband med att Skepptuna MK:s Bengt Eriksson fick höra talas om en tävling i Västerås. Han åkte dit för att kolla och blev inspirerad till att bygga Ekbacken. I september 191 hölls den första tävlingen som lockade cirka 2300 betalande och segrare blev Kjell Hultgren från SMK Uppsala.

ungdomsarbete_helsida
toppbanner
defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Sport Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
connys