centrum_panorama_hostshopping
Folkracetävling på Ekbacken 1981Foto: Skepptuna MK/Insändarbild

Folkracetävling i Skepptuna fyller 40 år

Folkracetävlingen på Ekbacken fyller 40 år och firas helgen 11-12 september.

centrum_artikel_host

Ekbackens folkracetävling fyller 40 år och en jubileumstävling kommer genomföras nästa helg, 11-12 september. Arrangör är Skepptuna Motorklubb. En av deltagarna är Bonny Larsson som tävlat alla åren från första tävlingen. Tre generationer uppges tävla med varandra i dam och veteranklassen; Bonny Larsson, Maria Karlsson och Madelene Karlsson.

Det började alltså 1981 i samband med att Skepptuna MK:s Bengt Eriksson fick höra talas om en tävling i Västerås. Han åkte dit för att kolla och blev inspirerad till att bygga Ekbacken. I september 191 hölls den första tävlingen som lockade cirka 2300 betalande och segrare blev Kjell Hultgren från SMK Uppsala.

William Julin kom trea i Gotland Grand National

Sport Gotland Grand National, en årlig motocrosstävling som firade sitt 40-årsjubileum under helgen, fortsatte att leverera spänning och action. Trots utmaningar med platsen där tävlingen traditionellt hållits, har arrangörerna hittat en ny mark för framtida evenemang på Gotland.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Maria historisk vinnare i Vimmerby

Sport Maria Karlsson, Skepptuna Motorklubb, har vunnit Semesterracet för femte gången: - Underbart, det här trodde jag inte innan, sa Maria till Vimmerby tidning.

centrum_host_helsida

Maria Karlsson vann Semesterracet i Vimmerby

Sport Maria Karlsson från Skepptuna MK vann Semesterracet i Vimmerby för fjärde gången efter en het final på lördagen: - Det var svårjobbat den här gången, sa Maria till Vimmerby Tidning.

pantamera_avc_helsida

Vintersprint i Skepptuna

Sport I lördags startade Skepptuna MK sin folkracesäsong med en vintersprint där 31 seniorer och tio juniorer deltog.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
connys