centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Folkkära countryartister besöker Kulturum i höst

Doug Seegers och Eva Eastwood går samman för ett unikt musikaliskt samarbete med en Sverigeturné som stannar i Kulturum 31 oktober.

centrum_artikel_host

Två av Sveriges mest älskade musiker, Doug Seegers och Eva Eastwood, förbereder sig för att ta Sverige med storm med ett nytt album och en omfattande turné under hösten 2024. Det nya projektet, som har fått namnet ”Seegerwood”, lovar en oemotståndlig musikalisk resa som kommer att berika lyssnarna med en kombination av country och rockabilly.

Turnén kommer att inledas den 10:e oktober i Askersund och sträcka sig över 18 av landets större städer, från Ystad i söder till Östersund i norr. Städer som Stockholm och Göteborg kommer också att inkluderas i den musikaliska turnén. Premiären för det efterlängtade albumet ”Seegerwood”, som innehåller 12 nyskrivna låtar av Doug Seegers och Eva Eastwood, är också planerad att släppas till hösten.

En försmak av det kommande albumet är singeln ”The Letter”, som kommer att släppas den 26:e april. Doug Seegers uttrycker sin glädje över samarbetet med Eva Eastwood, och han betonar hennes energi och talang som inspirerande för det gemensamma projektet.

Doug Seegers, känd för sina gripande sånger och ärliga berättelser, har vunnit publikens hjärtan över hela världen efter en tuff start på livet som hemlös fram till 2014. Hans traditionella countrymusik och sätt att berätta historier har gjort honom till en legend inom genren. Å andra sidan är Eva Eastwood en ikon inom svensk rockabilly med en lång och framgångsrik karriär. Hennes energi, uttrycksfulla röst och unika musikaliska stil har gjort henne till en favorit hos många.

Eva Eastwood själv uttrycker sin uppskattning för samarbetet med Doug Seegers och beskriver honom som en sann legend med en passion för musiken som är smittsam. Hon ser fram emot att dela den musik de skapat tillsammans med världen.

Sverigeturnén med ”Seegerwood” kommer att nå Kulturum i Märsta den 31 oktober, där fans får möjlighet att uppleva det magiska samarbetet mellan Doug Seegers och Eva Eastwood på nära håll.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

fritidsbanken_helsida

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider