socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild

Folkkära countryartister besöker Kulturum i höst

Doug Seegers och Eva Eastwood går samman för ett unikt musikaliskt samarbete med en Sverigeturné som stannar i Kulturum 31 oktober.

centrum_artikel_host

Två av Sveriges mest älskade musiker, Doug Seegers och Eva Eastwood, förbereder sig för att ta Sverige med storm med ett nytt album och en omfattande turné under hösten 2024. Det nya projektet, som har fått namnet ”Seegerwood”, lovar en oemotståndlig musikalisk resa som kommer att berika lyssnarna med en kombination av country och rockabilly.

Turnén kommer att inledas den 10:e oktober i Askersund och sträcka sig över 18 av landets större städer, från Ystad i söder till Östersund i norr. Städer som Stockholm och Göteborg kommer också att inkluderas i den musikaliska turnén. Premiären för det efterlängtade albumet ”Seegerwood”, som innehåller 12 nyskrivna låtar av Doug Seegers och Eva Eastwood, är också planerad att släppas till hösten.

En försmak av det kommande albumet är singeln ”The Letter”, som kommer att släppas den 26:e april. Doug Seegers uttrycker sin glädje över samarbetet med Eva Eastwood, och han betonar hennes energi och talang som inspirerande för det gemensamma projektet.

Doug Seegers, känd för sina gripande sånger och ärliga berättelser, har vunnit publikens hjärtan över hela världen efter en tuff start på livet som hemlös fram till 2014. Hans traditionella countrymusik och sätt att berätta historier har gjort honom till en legend inom genren. Å andra sidan är Eva Eastwood en ikon inom svensk rockabilly med en lång och framgångsrik karriär. Hennes energi, uttrycksfulla röst och unika musikaliska stil har gjort henne till en favorit hos många.

Eva Eastwood själv uttrycker sin uppskattning för samarbetet med Doug Seegers och beskriver honom som en sann legend med en passion för musiken som är smittsam. Hon ser fram emot att dela den musik de skapat tillsammans med världen.

Sverigeturnén med ”Seegerwood” kommer att nå Kulturum i Märsta den 31 oktober, där fans får möjlighet att uppleva det magiska samarbetet mellan Doug Seegers och Eva Eastwood på nära håll.

forstamaj_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider