kommun_skoterska
Uppträdande för Stage AcademyFoto: Magnus Granhagen
Stage AcademyFoto: Magnus Granhagen
Gänget som uppträdde i Stage AcademyFoto: Magnus Granhagen
Dolly StyleFoto: Magnus Granhagen
Dolly StyleFoto: Magnus Granhagen
Dolly StyleFoto: Magnus Granhagen
Efteråt fick man en pratstund och möjlighet att ta autograf eller bild med artisterna i Dolly Style.Foto: Magnus Granhagen
Scandinavian StringsFoto: Magnus Granhagen
Sebastian RydgrenFoto: Magnus Granhagen

Folkfest under Märsta Kalaset

Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

centrum_artikel_host

Dolly Style, den välkända popgruppen, stod för dagens mest efterlängtade framträdande. Märsta centrum fylldes till bristningsgränsen när gruppen intog scenen och bjöd på en färgsprakande show. Efter deras enastående framträdande fick fansen möjlighet att komma närmare sina idoler genom att få autografer och idolkort. Dolly Style blev verkligen dagens höjdpunkt och lämnade publiken jublande.

Från Scandinavian Strings blev det ett energifyllt uppträdande. Denna talangfulla fiolgrupp bjöd på en unik upplevelse genom att framföra musik enligt den japanska Suzukimetoden. Genom att blanda olika genrer och epoker av underhållningsmusik lyckades Scandinavian Strings skapa en atmosfär av glädje och samhörighet.

För dem som sökte sin egen stund i rampljuset fanns också möjlighet till detta. StageAcademy arrangerade en öppen audition där åtta lyckliga personer fick chansen att ta sig vidare till riksfinalen. Det var en chans för blivande stjärnor att visa upp sina talanger och förverkliga sina drömmar.

Men musiken var inte den enda underhållningen som erbjöds under Märsta kalaset. Crazy Flutters imponerade med sina livliga linedance-uppträdanden. Sebastian Rydgren, med sitt enastående artistiska uppträdande, bidrog också till den lyckade dagen genom att leverera en minnesvärd framträdande.

Sammanfattningsvis var Märsta kalaset en fantastisk dag för invånare och besökare i Märsta. Centrumet fylldes med skratt, musik och dans när människor samlades för att fira gemenskap och njuta av en dag full av underhållning. Arrangörerna och deltagarna lyckades verkligen skapa en folkfest som kommer att minnas långt efter att applåderna har tystnat.

joes-helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

nrh_sigtuna

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

pantamera_avc_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

mp_ute_helsida
centrum_host_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

defacto_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

connys_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

adhd_kommun

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
swedol_outsider
mp_ute_outsider
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
nrh