eldsjal2024_pan
Uppträdande för Stage AcademyFoto: Magnus Granhagen
Stage AcademyFoto: Magnus Granhagen
Gänget som uppträdde i Stage AcademyFoto: Magnus Granhagen
Dolly StyleFoto: Magnus Granhagen
Dolly StyleFoto: Magnus Granhagen
Dolly StyleFoto: Magnus Granhagen
Efteråt fick man en pratstund och möjlighet att ta autograf eller bild med artisterna i Dolly Style.Foto: Magnus Granhagen
Scandinavian StringsFoto: Magnus Granhagen
Sebastian RydgrenFoto: Magnus Granhagen

Folkfest under Märsta Kalaset

Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

centrum_artikel_host

Dolly Style, den välkända popgruppen, stod för dagens mest efterlängtade framträdande. Märsta centrum fylldes till bristningsgränsen när gruppen intog scenen och bjöd på en färgsprakande show. Efter deras enastående framträdande fick fansen möjlighet att komma närmare sina idoler genom att få autografer och idolkort. Dolly Style blev verkligen dagens höjdpunkt och lämnade publiken jublande.

Från Scandinavian Strings blev det ett energifyllt uppträdande. Denna talangfulla fiolgrupp bjöd på en unik upplevelse genom att framföra musik enligt den japanska Suzukimetoden. Genom att blanda olika genrer och epoker av underhållningsmusik lyckades Scandinavian Strings skapa en atmosfär av glädje och samhörighet.

För dem som sökte sin egen stund i rampljuset fanns också möjlighet till detta. StageAcademy arrangerade en öppen audition där åtta lyckliga personer fick chansen att ta sig vidare till riksfinalen. Det var en chans för blivande stjärnor att visa upp sina talanger och förverkliga sina drömmar.

Men musiken var inte den enda underhållningen som erbjöds under Märsta kalaset. Crazy Flutters imponerade med sina livliga linedance-uppträdanden. Sebastian Rydgren, med sitt enastående artistiska uppträdande, bidrog också till den lyckade dagen genom att leverera en minnesvärd framträdande.

Sammanfattningsvis var Märsta kalaset en fantastisk dag för invånare och besökare i Märsta. Centrumet fylldes med skratt, musik och dans när människor samlades för att fira gemenskap och njuta av en dag full av underhållning. Arrangörerna och deltagarna lyckades verkligen skapa en folkfest som kommer att minnas långt efter att applåderna har tystnat.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida
connys_helsida
spedition_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
eldsjal2024_out
connys
storemore_out
pantamera_out
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host