moderat_fokus_pan

Fokus på utmaningar i välfärden

På måndag är det 1 maj och det ska firas av Socialdemokraterna på Valsta torg med tal av oppositionsrådet Marie Axelsson: - Jag kommer att prata om utmaningarna inom välfärden i kommunen, säger Marie Axelsson.

centrum_artikel_host

Valsta torg kommer att vara platsen för första maj-firandet mellan klockan 11-12 imorgon. En av de främsta talarna kommer att vara oppositionsrådet Marie Axelsson (S). Axelsson har utlovat ett tal som fokuserar på utmaningarna inom välfärden i kommunen och särskilt vikten av att ha trygga arbetsvillkor för att kunna rekrytera och behålla medarbetare.
– Vi har en alldeles för hög personalomsättning just nu på 21% procent, säger Axelsson. Detta är en siffra som vi måste få ner för att kunna förbättra välfärden för våra medborgare och samtidigt skapa en hållbar arbetsmiljö för våra anställda.

Axelsson kommer också att diskutera möjligheter för kommunen att gå in med fler arbetsmarknadsinsatser för att minska arbetslösheten, särskilt ungdomsarbetslösheten.

Första maj-firandet på Valsta torg kommer att vara en möjlighet för invånarna i kommunen att höra från politiska ledare och andra talare om frågor som är relevanta för dem. Alla är välkomna att delta i firandet och höra Axelssons tal om välfärd och arbete.

Denna text genererades med en textrobot

joes-helsida
moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider