eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Fokus på cykeln under Mobilitetsveckan

Mobilitetsveckan i Sigtuna kommun inträffar 18-24 september. Under veckan kommer fokus ligga på hållbara resor och transporter. Detta kommer att genomföras genom en serie evenemang, inklusive föreläsningar och två tillfällen för kostnadsfri cykelservice.

centrum_artikel_host

Under Mobilitetsveckan kommer tre aktiviteter att äga rum med inriktning på cykeln som ett miljövänligt transportmedel. Cykeln anses vara ett utmärkt färdmedel med sin smidighet, mångsidighet och positiva hälsoeffekter. De tre aktiviteterna innefattar två möjligheter för invånarna att få kostnadsfri cykelservice för sina cyklar samt en föreläsning som lyfter fram fördelarna med att cykla.

Mobilitetsveckan är en del av ett europeiskt initiativ för att främja och stödja hållbara resor och transporter.

De två tillfällena för kostnadsfri cykelservice är:

  • Valsta torg: Den 21 september, kl. 15:00 – 18:00. Cykelservicen kommer att vara tillgänglig på torget vid aktivitetsytan.
  • Märsta station: Den 22 september, kl. 15:00 – 18:00. Cykelservicen kommer att erbjudas på en lämplig plats vid Märsta station.
  • Denna cykelservice inkluderar hjälp med olika cykelreparationer såsom smörjning, justering av bromsar och växlar, lagning av punkteringar samt kontroll av hjulen. Varje cykel kommer att få upp till 15 minuters kostnadsfri hjälp. Om det krävs mer omfattande arbete på cykeln kommer en avgift att tillkomma som cykelägaren ansvarar för.

En webbinarium kommer också att hållas med titeln ”Cyklingens oanade hälsoeffekter”. Professor Peter Schantz från Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm kommer att tala om hur cykling kan bidra till långsiktig förbättrad hälsa, särskilt för barn och unga. Föreläsningen kommer också att utforska fördelar och nackdelar med elcyklar.

storemore_helsida
spedition_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Nyheter Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
spedition_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out