eu_valet_panorama
Foto: Transportstyrelsen

Flygtrafiken på högsta nivån sedan före pandemin

Flygtrafiken i länet är just nu på de högsta nivåerna sedan pandemin.

centrum_artikel_host

April månad blev den trafikintensivaste på flygplatser i länet sedan pandemiutbrottet 2020. 8103 reguljär- eller charterflyg landade i Stockholm, nästan 7000 av dessa var på Arlanda, 2020 var antalet 2124, förepandemin var det cirka 11 000 plan i april. Tre av fyra plan som landar utgörs av utrikesflyg enligt siffror från Newsworthy.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
sigtunakampen_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna