nationaldagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

Flygtekniker från Arlandagymnasiet med på Yrkes-SM

Mikael och Sasindu som gått på Arlandagymnasiets Flygteknikutbildning ska vara med på Yrkes-SM i Växjö som startar under tisdagen.

centrum_artikel_host

Yrkes-SM går i Växjö 10-12 maj. Flera hundra deltagare från ett 50-tal yrken är med och tävlar om att vara bäst i sin yrkesgren. Bland dessa finns Mikael Hellberg och Sasindu Ginigathgala som tagit examen från Arlandagymnasiets flygteknikutbildning 2020 respektive 2018. De båda jobbar nu i branschen.
– Det var intressant och lärorikt att gå flygprogrammet, särskilt eftersom vi har mycket praktik. De flesta flygmekaniker har jobb direkt efter studenten, och nu jobbar jag med tillverkning av komponenter till flygplan, säger Mikael Hellberg i ett uttalande.

Mikael berättar vidare att man inte har detaljerna klara men att man kommer tävla i fem olika moment, ett av dessa är plåtslageri där man ska reparera en skada på en flygkropp. Mikael har inte tävlar förut men hoppas att det ska gå bra.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys