defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Flygtekniker från Arlandagymnasiet med på Yrkes-SM

Mikael och Sasindu som gått på Arlandagymnasiets Flygteknikutbildning ska vara med på Yrkes-SM i Växjö som startar under tisdagen.

centrum_artikel_host

Yrkes-SM går i Växjö 10-12 maj. Flera hundra deltagare från ett 50-tal yrken är med och tävlar om att vara bäst i sin yrkesgren. Bland dessa finns Mikael Hellberg och Sasindu Ginigathgala som tagit examen från Arlandagymnasiets flygteknikutbildning 2020 respektive 2018. De båda jobbar nu i branschen.
– Det var intressant och lärorikt att gå flygprogrammet, särskilt eftersom vi har mycket praktik. De flesta flygmekaniker har jobb direkt efter studenten, och nu jobbar jag med tillverkning av komponenter till flygplan, säger Mikael Hellberg i ett uttalande.

Mikael berättar vidare att man inte har detaljerna klara men att man kommer tävla i fem olika moment, ett av dessa är plåtslageri där man ska reparera en skada på en flygkropp. Mikael har inte tävlar förut men hoppas att det ska gå bra.

connys_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

pantamera_avc_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

defacto_helsida
dack_helsida
ica_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
connys
dack_outsider