centrum_panorama_hostshopping
Foto: Swedavia/Maria Moustakakis

Flygresandet ökar inte

Flygresandet ökar inte visar trafiksiffror från Swedavia, 9 av 10 resenärer är fortsatt borta jämfört med innan pandemin.

centrum_artikel_host

Ett drygt år med pandemin innebär att flyget tappat 9 av 10 resenärer.
– Efter drygt ett år med pandemin är flygresandet fortsatt kraftigt begränsat och under mars månad hade våra flygplatser knappt en tiondel av det som var normaltrafik samma tid före pandemin. Inför sommarsäsongen planerar nu flera flygbolag att återvända till våra flygplatser och flygbolagens trafikprogram utökas successivt. Vaccinationsinsatser, lättade reserestriktioner och någon form av hälsocertifikat är dock förutsättningar för en återstart för flygresandet i större skala. Här och nu handlar det fortsatt för hela samhället att begränsa och bekämpa pandemin, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Ett normal år i mars har Swedavia på sina tioflygplatser 3,3 miljoner, nu var det sammantaget 340 000 resenärer. Under mars 2020 som också var drabbad av pandemin var det 1,3 miljoner resenärer. Från Arlanda reste nästan 220 000 i mars i år, en minskning med 89 procent.

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

connys_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
dack_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
dack_outsider
ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh
ridskola_2020_outsider