vinter_pan
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Flygningarna kvar på halverad nivå

Flygandet i länet där största delen går till Arlanda är kvar på halverad nivå jämfört med före pandemin.

centrum_artikel_host
I februari var det cirka 4900 plan som landade i länet, att jämföra med januaris siffror på 5500. Jämfört med före pandemin är det fortsatt låga siffror för antalet landningar på både Arlanda och Bromma. Trafiken är just nu halverad och februari gav ytterligare en dipp neråt enligt siffror från Transportstyrelsen som Newsworthy sammanställt.
Siffrorna för Arlanda är cirka tredubblande jämfört med i februari 2020 då pandemin slog till och allt resande abrupt stoppades. Förväntat antal landningar utan pandemi är cirka 9100. Sedan coronautbrottet har 62 000 förre plan landat på Arlanda och Bromma.
ica_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
pantamera_out
storemore_out
connys
slottsby_outsider
oppethus_out
vinter_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
nrh