helsida_bostad
Foto: facebook.com/arkiv
Mårten Fintling (C)

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

centrum_artikel_host

I Sigtuna kommun har var tredje folkvald politiker hoppat av sedan valet 2014, det är mest i länet rapporterar P4 Stockholm. 17 av 51 ledamöter i fullmäktige har klivit av. Länssnittet är var femte politiker under denna mandatperiod. Mårten Fintling (C) var en av dessa, han hoppade av i samband med att han fick ett nytt jobb:
– Det finns ingen chans att kunna kombinera, för det här jobbet suger väldigt mycket kraft, och det insåg jag när jag tackade ja till det här erbjudandet, att jag skulle inte kunna gå in i politiken på det sättet. Det var också en period då jag var väldigt funderas på om jag skulle fortsätta med politik över huvud taget, säger Mårten Fintling till P4 Stockholm.

Maria var ny 2014
Även Maria Rosén (M) är en av de som hoppat av. Hon var ny i politiken 2014 och insåg inte hur mycket tid och kraft det skulle ta att vara med i fullmäktige.
– Nej, det gjorde jag verkligen inte. Inför varje fullmäktige kommer det flera hundra sidor, som du förväntas läsa för att vara insatt i de ämnen och ärenden som ska upp på agendan för att du ska kunna ta ett beslut. Nej jag hade inte en aning, berättar Maria Rosén för P4 Stockholm.

Ärenden läggs upp på sittande möte
Under flera års tid har just det som Maria Rosén vittnar om med mycket papper som läggs fram varit ett problem bland fritidspolitiker. Ibland läggs ärenden även upp med kort varsel och som beslutsfattare förväntas man vara insatt i de beslut man fattar. Förre kommunstyrelseordförande Anders Johansson (S) kritiserades ofta av förre oppositionsrådet Henrik Kelfve (M) för att lägga saker på agendan på sittande möte. De senaste åren ska sådana ärenden ha minskat men förekommer fortfarande.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
arbete_outsider