vinter_pan
Foto: facebook.com/arkiv
Mårten Fintling (C)

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

centrum_artikel_host

I Sigtuna kommun har var tredje folkvald politiker hoppat av sedan valet 2014, det är mest i länet rapporterar P4 Stockholm. 17 av 51 ledamöter i fullmäktige har klivit av. Länssnittet är var femte politiker under denna mandatperiod. Mårten Fintling (C) var en av dessa, han hoppade av i samband med att han fick ett nytt jobb:
– Det finns ingen chans att kunna kombinera, för det här jobbet suger väldigt mycket kraft, och det insåg jag när jag tackade ja till det här erbjudandet, att jag skulle inte kunna gå in i politiken på det sättet. Det var också en period då jag var väldigt funderas på om jag skulle fortsätta med politik över huvud taget, säger Mårten Fintling till P4 Stockholm.

Maria var ny 2014
Även Maria Rosén (M) är en av de som hoppat av. Hon var ny i politiken 2014 och insåg inte hur mycket tid och kraft det skulle ta att vara med i fullmäktige.
– Nej, det gjorde jag verkligen inte. Inför varje fullmäktige kommer det flera hundra sidor, som du förväntas läsa för att vara insatt i de ämnen och ärenden som ska upp på agendan för att du ska kunna ta ett beslut. Nej jag hade inte en aning, berättar Maria Rosén för P4 Stockholm.

Ärenden läggs upp på sittande möte
Under flera års tid har just det som Maria Rosén vittnar om med mycket papper som läggs fram varit ett problem bland fritidspolitiker. Ibland läggs ärenden även upp med kort varsel och som beslutsfattare förväntas man vara insatt i de beslut man fattar. Förre kommunstyrelseordförande Anders Johansson (S) kritiserades ofta av förre oppositionsrådet Henrik Kelfve (M) för att lägga saker på agendan på sittande möte. De senaste åren ska sådana ärenden ha minskat men förekommer fortfarande.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
storemore_helsida
vinter_helsida
pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
joes-helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
slottsby_outsider
ica_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
vinter_outsider
oppethus_out
connys
nrh