eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Många i vårdbehov under juni

Fler kommuninvånare var i behov av vård under juni än normalt enligt SOS Alarm.

centrum_artikel_host

SOS Alarm tog emot 490 112-samtal i kommunen om vårdbehov under juni, det är över snittet historiskt sett för månaden. Dock så var det en ökning generellt sett fr hela länet. I snitt brukar det vara 437 samtal om vårdärenden i juni sedan 2015. Mars är den månaden det kommer in mest samtal, juli brukar vara den lugnaste. I mars km det in drygt 600 samla vilket är den klart högsta nivån på två år. Bara tre kommuner i länet har högre antal samtal per 10 000 invånare än Sigtuna kommun.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
pantamera_out
connys