vinter_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Många i vårdbehov under juni

Fler kommuninvånare var i behov av vård under juni än normalt enligt SOS Alarm.

centrum_artikel_host

SOS Alarm tog emot 490 112-samtal i kommunen om vårdbehov under juni, det är över snittet historiskt sett för månaden. Dock så var det en ökning generellt sett fr hela länet. I snitt brukar det vara 437 samtal om vårdärenden i juni sedan 2015. Mars är den månaden det kommer in mest samtal, juli brukar vara den lugnaste. I mars km det in drygt 600 samla vilket är den klart högsta nivån på två år. Bara tre kommuner i länet har högre antal samtal per 10 000 invånare än Sigtuna kommun.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida
defacto_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

oppethus_dec
nrh_sigtuna

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
storemore_out
slottsby_outsider
vinter_outsider
ica_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
oppethus_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider