centrum_panorama_hostshopping
Polis och ambulans i samband med händelsen 2018.Foto: Brottsplats Stockholm

Flera döms för knivdrama utanför krog

Flera personer döms knivdramat utanför en krog i Märsta hösten 2018.

centrum_artikel_host

Flera män har nu dömts för knivdramat utanför en krog i Märsta natten till 7:e november 2018. Flera personer skadades, bland annat en av krogens anställda när männen gick till attack. En av de åtalade, en man i 20-årsåldern, döms för försök till mord till fängelse i tre år och nio månader. Några andra döms för misshandel och grov misshandel. Fallet får nu sin upplösning efter över tre års utredningsarbete. Männen är sedan tidigare kända av polisen.

Männen ska även betala skadestånd till sina målsägandena, den som skadades allvarligast får 161 000 kronor, den man som arbetade på krogen får 30 000 kronor, en tredje målsägande får ett skadestånd på nästan 140 000 kronor.

centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider