kyrka_advent _pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Fler utredare till Sexualbrottsgruppen

Den sexualbrottsgrupp som finns i Stockholm Nord där Sigtuna kommun ingår får förstärkning med fler utredare.

centrum_artikel_host

Förra året skedde 32 våldtäkter i kommunen, antalet har varit ungefär lika många sedan 2016. Polisen har med anledning av sexualbrott i Polisområde Stockholm Nord en Sexualbrottsgrupp sedan förra året. Nu förstärks gruppen med fler utredare och man kan se positiva effekter av gruppens arbete enligt Polisen.

Målet är att korta ner handläggningstider, hålla hög kvalitet i utredningar och leda fler våldtäktsärenden till åtal. Resultaten hittills är att färre öppna våldtäktsärenden och fler ärenden som redovisa till åklagare i polisområdet.
– Vi ska nu utöka resursen från 17 till 22 medarbetare. Dessa kommer att fördelas på två grupper istället för en. Förstärkningen är nödvändig för att kunna möta upp inflödet, som legat på i snitt tio nya våldtäktsärenden i veckan till gruppen sedan starten i september, säger Niklas Kraft, chef för Sexualbrottsgruppen i polisområde Stockholm nord, i ett pressmeddelande.

Genom de ökade resurserna kommer man kunna hålla förhör tidigare med de utsatta i alla nyinkomna ärenden, det ska ge bättre förutsättningar att säkra bevisning som kan finnas. En snabbare hantering ökar också förtroendet för polisens arbete och att fler anmäler våldtäkter.

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
dackskifte_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

julmarknad_2022
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
marknaden_outsider
nrh
dackskifteoutsider
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host