defacto_pan2020
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Fler upplever ökad trygghet

Drygt 400 kommuninvånare över 18 år har tyckt till om tryggheten och upplever nu att det är tryggare i kommunen.

centrum_artikel_host

I Statistiska centralbyråns medborgarundersökning så upplever kommuninvånarna en ökad trygghet enligt ett pressmeddelande från kommunen.
– Sedan vi tog över kommunledningen 2017 har ett av våra huvudfokus varit att arbeta mot den otrygghet som bitit sig fast i vår kommun. Vi visste redan från början att arbetet skulle ta tid. Det är därför mycket glädjande att se att vårt hårda arbete nu börjar ge synliga resultat, både i brottsstatistiken och i den nu aktuella medborgarundersökningen. Utvecklingen går tydligt åt rätt håll och vi kommer fortsätta i samma utsträckning med våra insatser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Cirka 400 kommuninvånare deltog i undersökningen och i år svarade fler att de känner sig tryggare utomhus i det område som de bor i när det är mörkt. Färre än föregående år tycker att det är ett problem med narkotikahandel och med personer som är påverkade av alkohol eller narkotika.
– Vi har sett en trend i våra lägesbilder att antal brott och incidenter har minskat och resultatet av medborgarundersökningen bekräftar den bilden. Det är mycket glädjande om invånarna känner sig tryggare i kommunen. Det är ett resultat som vi ser först nu efter flera år av målvetet och strukturerat trygghetsarbete med tydliga politiska prioriteringar, gemensamma krafter från alla kommunens verksamheter samt tät samverkan med andra aktörer, inte minst polisen, uppger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör,

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) berättar att man tillsatt resurser i kamp mot organiserad kriminalitet samt att man arbetat tillsammans med näringsliv och fastighetsägare på ett förebyggande sätt.
– Vi ger aldrig upp kampen mot de kriminella elementen som förstör så mycket för alla invånare i Sigtuna kommun, säger Olov Holst.

dack_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

connys_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
dack_outsider
pantamera_out
ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh
joes_outsider