sap_feb_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Fler upplever ökad trygghet

Drygt 400 kommuninvånare över 18 år har tyckt till om tryggheten och upplever nu att det är tryggare i kommunen.

centrum_artikel_host

I Statistiska centralbyråns medborgarundersökning så upplever kommuninvånarna en ökad trygghet enligt ett pressmeddelande från kommunen.
– Sedan vi tog över kommunledningen 2017 har ett av våra huvudfokus varit att arbeta mot den otrygghet som bitit sig fast i vår kommun. Vi visste redan från början att arbetet skulle ta tid. Det är därför mycket glädjande att se att vårt hårda arbete nu börjar ge synliga resultat, både i brottsstatistiken och i den nu aktuella medborgarundersökningen. Utvecklingen går tydligt åt rätt håll och vi kommer fortsätta i samma utsträckning med våra insatser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Cirka 400 kommuninvånare deltog i undersökningen och i år svarade fler att de känner sig tryggare utomhus i det område som de bor i när det är mörkt. Färre än föregående år tycker att det är ett problem med narkotikahandel och med personer som är påverkade av alkohol eller narkotika.
– Vi har sett en trend i våra lägesbilder att antal brott och incidenter har minskat och resultatet av medborgarundersökningen bekräftar den bilden. Det är mycket glädjande om invånarna känner sig tryggare i kommunen. Det är ett resultat som vi ser först nu efter flera år av målvetet och strukturerat trygghetsarbete med tydliga politiska prioriteringar, gemensamma krafter från alla kommunens verksamheter samt tät samverkan med andra aktörer, inte minst polisen, uppger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör,

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) berättar att man tillsatt resurser i kamp mot organiserad kriminalitet samt att man arbetat tillsammans med näringsliv och fastighetsägare på ett förebyggande sätt.
– Vi ger aldrig upp kampen mot de kriminella elementen som förstör så mycket för alla invånare i Sigtuna kommun, säger Olov Holst.

fritidsbanken_sportlov
connys_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

skridskodisco_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

steningekompani_helsida
spedition_helsida
sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider