valstadagen_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Fler ungdomar i arbete

Ungdomsarbetslösheten i kommunen minskar nu kraftigt i kommunen som en följd av att restaurangnäringen och Arlanda kommit igång.

centrum_artikel_host

Som ungdomar räknas alla mellan 16-25 år som står till arbetsmarknadens förfogande. Efter en flera års ökning inom ungdomsarbetslösheten märks nu en kraftig minskning. Hela 3,5 procentenheter har ungdomsarbetslösheten gått ner i juli. Men fortfarande är drygt var tionde ungdom utan arbete.

Även arbetslösheten totalt sett minskar i kommunen, 0,9 procentenheter sjönk den för juli till 11,1 procent. Bland utlandsfödda gick arbetslösheten ner 0,8 procentenheter till 18,4 procent. Efterfrågan är just nu stor inom restaurang- och hotellnäringen samt brevbärare och terminalarbetare. Det finns också efterfrågan på elevassistenter, lagerarbetare och montörer.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Wenngarns_cafe_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

mp_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

valstadagen
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

elon_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
nrh
student_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys