moderat_fokus_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Fler ungdomar i arbete

Ungdomsarbetslösheten i kommunen minskar nu kraftigt i kommunen som en följd av att restaurangnäringen och Arlanda kommit igång.

centrum_artikel_host

Som ungdomar räknas alla mellan 16-25 år som står till arbetsmarknadens förfogande. Efter en flera års ökning inom ungdomsarbetslösheten märks nu en kraftig minskning. Hela 3,5 procentenheter har ungdomsarbetslösheten gått ner i juli. Men fortfarande är drygt var tionde ungdom utan arbete.

Även arbetslösheten totalt sett minskar i kommunen, 0,9 procentenheter sjönk den för juli till 11,1 procent. Bland utlandsfödda gick arbetslösheten ner 0,8 procentenheter till 18,4 procent. Efterfrågan är just nu stor inom restaurang- och hotellnäringen samt brevbärare och terminalarbetare. Det finns också efterfrågan på elevassistenter, lagerarbetare och montörer.

joes-helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

ica_helsida
connys_helsida
moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

hockeyskola_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
moderat_bli_medlem
joes_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider