defacto_pan2020

Ukrainska barn och ungdomar slussas in i skolan

Det finns ett 40-tal barn som börjat grundskolan i kommunen redan under våren, men under hösten väntas fler börja skolan.

centrum_artikel_host

Cirka 800 flyktingar från Ukraina finns i kommunen, de flesta bor på Migrationsverkets tillfälliga boenden. Barn som finns på dessa boenden kommer under hösten att få börja skolan. Dock finns det redan ett 40-tal barn som startat skola i kommunen. Skolorna har fått anställa modersmålslärare för att kunna ta emot på bästa sätt och se till att barnen får sina behov tillgodosedda.

De 800 som bor i de tillfälliga boenden kommer att få stadiga boenden, så många av dem kommer inte att vara kvar i kommunen.
– Vi har fått tydliga besked från Migrationsverket att de som bor i de tillfälliga boendena ska få stadigvarande boenden i andra kommuner som då kan planera för en bra skolstart för barnen i höst, säger kommundirektör Birgitta Pettersson i ett uttalande.

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

joes-helsida
nrh_sigtuna
defacto_helsida
adhd_kommun
mp_ute_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

ica_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

pantamera_avc_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

centrum_host_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
nrh
mp_ute_outsider
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host