valstadagen_pan

Ukrainska barn och ungdomar slussas in i skolan

Det finns ett 40-tal barn som börjat grundskolan i kommunen redan under våren, men under hösten väntas fler börja skolan.

centrum_artikel_host

Cirka 800 flyktingar från Ukraina finns i kommunen, de flesta bor på Migrationsverkets tillfälliga boenden. Barn som finns på dessa boenden kommer under hösten att få börja skolan. Dock finns det redan ett 40-tal barn som startat skola i kommunen. Skolorna har fått anställa modersmålslärare för att kunna ta emot på bästa sätt och se till att barnen får sina behov tillgodosedda.

De 800 som bor i de tillfälliga boenden kommer att få stadiga boenden, så många av dem kommer inte att vara kvar i kommunen.
– Vi har fått tydliga besked från Migrationsverket att de som bor i de tillfälliga boendena ska få stadigvarande boenden i andra kommuner som då kan planera för en bra skolstart för barnen i höst, säger kommundirektör Birgitta Pettersson i ett uttalande.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna
valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

connys_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
mp_outsider
nrh
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
student_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider