moderat_pan_nov
Nya ombyggda Märsta station med fler spärrarFoto: SL/Pressbild

Fler spärrar i ombyggda stationen

Märsta station byggdes om och öppnades för drygt en vecka sen.

centrum_artikel_host

Fredagen 8:e april öppnade den ombyggda och nyrenoverade Märsta station. Ett bygge som pågått sedan 2021, nu finns det flera sittplatser och mer utrymme samt bättre tillgänglighet för funktionsnedsatta personer.

Antalet spärrar har också ökat från fyra till sju vilket bidrar till bättre resenärsflöde till och från plattformarna. Byggnaden är också större vilket innebär att fler får plats att vänta inomhus vid dåligt väder, andra förbättringar är en förlängd ramp som uppfyller tillgänglighetskrav för nybyggda stationer och en lägre lutning som är en förbättring för rullstolsburna, resenärer med rollator och barnvagn bland annat.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
connys
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
nrh
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider