centrum_panorama_hostshopping
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Fler smittade av covid-19

Antalet smittade av covid-19 ökar i regionen men det kan förklaras med att fler provtas.

centrum_artikel_host

Region Stockholms rapport över antalet smittade i regionen visar att det skett en ökning av fallen, 21444 är nu konstaterat smittade. Men ökningen antas bero på att fler av länets invånare provtagits.

Totalt har 2337 personer avlidit i regionen till följd av coronasmittan. Av länets samtliga särskilda boenden och 70 korttidsboenden har 240 haft någon boende med covid-19 smitta. Det är oklart hur många av boendena i kommunen som haft det men märsta.nu har rapporterat tidigare om covid-19-smitta i kommunens boenden.

32 personer får just nu intensivvård vid akutsjukhusen, 156 personer vårdas vid ett sjukhus. 5630 personer har skrivits ut från sjukvården.

sap_sep23_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

connys_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
ica_outsider