vinter_pan
Nya bänkar utanför rådhusetFoto: Sigtuna kommun

Fler sittplatser i Sigtuna stad – 17 nya bänkar har placerats ut

Nu har det placerats ut fler sittplatser i centrala Sigtuna som besökare och boende kan sitta i.

centrum_artikel_host

Sigtuna stad har blivit ännu mer inbjudande för besökare och boende tack vare 17 nya sittbänkar som har satts upp runt om i staden. Sex av bänkarna finns från Drakegården till Lilla Torget, åtta stycken runt Rådhustorget och tre bänkar från Rådhustorget till Busstorget.

De flesta av bänkarna längs Stora gatan är placerade så att man kan njuta av utsikten ner mot Mälaren och Strandpromenaden. Så för den som vill ta en paus och koppla av i solen med en glass eller bara titta på folklivet, finns nu fler sittplatser tillgängliga.

Enligt kommunen är sittbänkarna ett viktigt tillskott till staden och dess besöksnäring, och kommer att göra det enklare och bekvämare för besökare att stanna kvar i Sigtuna under längre tid.

Så nästa gång du besöker Sigtuna stad, var noga med att ta en paus på någon av de nya sittbänkarna och njut av utsikten!

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

connys_helsida
vinter_helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

storemore_helsida
defacto_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

centrum_host_helsida
slottsby_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

joes-helsida
wenngarn_jul_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out