valstadagen_pan
Nya bänkar utanför rådhusetFoto: Sigtuna kommun

Fler sittplatser i Sigtuna stad – 17 nya bänkar har placerats ut

Nu har det placerats ut fler sittplatser i centrala Sigtuna som besökare och boende kan sitta i.

centrum_artikel_host

Sigtuna stad har blivit ännu mer inbjudande för besökare och boende tack vare 17 nya sittbänkar som har satts upp runt om i staden. Sex av bänkarna finns från Drakegården till Lilla Torget, åtta stycken runt Rådhustorget och tre bänkar från Rådhustorget till Busstorget.

De flesta av bänkarna längs Stora gatan är placerade så att man kan njuta av utsikten ner mot Mälaren och Strandpromenaden. Så för den som vill ta en paus och koppla av i solen med en glass eller bara titta på folklivet, finns nu fler sittplatser tillgängliga.

Enligt kommunen är sittbänkarna ett viktigt tillskott till staden och dess besöksnäring, och kommer att göra det enklare och bekvämare för besökare att stanna kvar i Sigtuna under längre tid.

Så nästa gång du besöker Sigtuna stad, var noga med att ta en paus på någon av de nya sittbänkarna och njut av utsikten!

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

Wenngarns_cafe_helsida
elon_helsida

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

defacto_helsida

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

centrum_host_helsida
joes-helsida
nrh_sigtuna

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

mp_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

ica_helsida
valstadagen

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
wenngarn_outsider
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
joes_outsider
student_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys