Hemnet är en plattform för bostadsmarknadFoto: Genrebild/Hemnet

Fler sålda bostadsrätter och villor

Det säljs fler villor och bostadsrätter i kommunen idag än för ett år sedan.

144 bostadsrätter såldes i kommunen mellan januari och mars till snittpriset 2,1 miljoner, förra året vid denna tidpunkt var det 127 affärer. Så försäljningarna av bostadsrätter ökar således. Prisnivån är dock oförändrad på samma nivå som för tre månader sedan enligt Mäklarstatistiks siffror som Newsworthy har analyserat.

På villafronten är det fortsatt upp, i snitt i länet med sex procent, för Sigtuna kommuns del är uppgången fem procent. 65 villor såldes i kommunen mellan januari-mars till snittpriset 5,8 miljoner, det är fler villor än förra året vid samma tidpunkt då 56 affärer gjordes. Största prisuppgången på villor de senaste tre månaderna finns på Ekerö, Värmdö och Norrtälje.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening