Fler parkeringsplatser utanför Forum

Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

centrum_artikel_host

Parkeringsplatsen vid Forum har traditionellt använts av personalen från Centralskolan, Ekillaskolan och Regnbågens skola. Fler parkeringsplatser har varit en högt prioriterad önskan från invånarna, och projektet kommer att utöka antalet till över 100 platser, jämfört med de tidigare 50. Åke Fröderberg, projektledare på Sigtuna kommun, är entusiastisk över projektets påbörjande och ser fram emot att möta det långvariga behovet.

Förutom ökningen av parkeringsplatser kommer området runt parkeringen genomgå mindre justeringar. Belysningen kommer att ses över för att förbättra säkerheten, och buskarna som tidigare omgav parkeringen kommer att omplanteras. Återvinningsstationen kommer att förbli på sin nuvarande plats men kommer att få en ny utformning för att bättre passa in i det förnyade området.

Arbetet påbörjades i mitten av september och beräknas vara färdigt inom cirka tre månader. Invånarna och användarna av området ser fram emot de fördelar som den utökade parkeringen kommer att medföra och de förbättringar som projektet kommer att föra med sig.

ica_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

wenngarn_jul_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
connys
ica_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
joes_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna