valstadagen_pan
Annika Bröms, näringslivschef.Foto: Sigtuna kommun

Fler nöjda med företagsklimatet

Företagare i kommunen som besvarat en enkät från Svenskt Näringsliv uppger att de är mer nöjda med företagsklimatet i kommunen.

centrum_artikel_host

Tisdag 23 maj kom resultatet från Svenskt näringslivs enkäter om företagsklimatet i kommunen. Allt fler företagare i kommunen upplever att företagsklimatet i kommunen är bättre.
– Det känns väldigt roligt att fler företag än tidigare har svarat på enkäten och att betygen går upp på så många parametrar. Vi jobbat hårt och målinriktad för att skapa ett bättre företagsklimat i Sigtuna kommun. Vi vill bli ännu bättre men det här är ett bra steg i rätt riktning. Jag är tacksam för engagemanget från företagen i vår kommun, de som svarat på enkäten och alla andra som jag får besöka eller ha kontakt med på olika sätt, uppger näringslivschefen Annika Bröms.

Den största ökningen skedde i kategorin kommunens service till företag vilket gällde från företag som varit i kontakt med kommunen i ärenden gällande tillstånd, tillsyn och kontroll. Betyget sjunker mest i området Vägnät, tåg och flyg. Helhetsnöjdheten är på 3,5 och förra året t var den 3,4. 157 företagare har svarat på enkäten. Det som företagare efterfrågar mest för ett bättre företagsklimat är ökad trygghet och minskad brottslighet, följt av bättre dialog mellan kommun och företag.

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

mp_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

nrh_sigtuna

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

Wenngarns_cafe_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

defacto_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
ica_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

valstadagen_outsider
mp_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
wenngarn_outsider
ica_outsider
student_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host