vinter_pan
Annika Bröms, näringslivschef.Foto: Sigtuna kommun

Fler nöjda med företagsklimatet

Företagare i kommunen som besvarat en enkät från Svenskt Näringsliv uppger att de är mer nöjda med företagsklimatet i kommunen.

centrum_artikel_host

Tisdag 23 maj kom resultatet från Svenskt näringslivs enkäter om företagsklimatet i kommunen. Allt fler företagare i kommunen upplever att företagsklimatet i kommunen är bättre.
– Det känns väldigt roligt att fler företag än tidigare har svarat på enkäten och att betygen går upp på så många parametrar. Vi jobbat hårt och målinriktad för att skapa ett bättre företagsklimat i Sigtuna kommun. Vi vill bli ännu bättre men det här är ett bra steg i rätt riktning. Jag är tacksam för engagemanget från företagen i vår kommun, de som svarat på enkäten och alla andra som jag får besöka eller ha kontakt med på olika sätt, uppger näringslivschefen Annika Bröms.

Den största ökningen skedde i kategorin kommunens service till företag vilket gällde från företag som varit i kontakt med kommunen i ärenden gällande tillstånd, tillsyn och kontroll. Betyget sjunker mest i området Vägnät, tåg och flyg. Helhetsnöjdheten är på 3,5 och förra året t var den 3,4. 157 företagare har svarat på enkäten. Det som företagare efterfrågar mest för ett bättre företagsklimat är ökad trygghet och minskad brottslighet, följt av bättre dialog mellan kommun och företag.

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
oppethus_dec
nrh_sigtuna

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

joes-helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
defacto_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
joes_outsider
ica_outsider
connys
oppethus_out
centrum_outsider_host
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
storemore_out
pantamera_out
nrh