nationaldagen_pan
Foto: Daniel Iskandar/Genrebild

Fler kommuninvånare tar studiemedel

Trenden för Sigtuna kommuns invånare är att fler tar studiemedel under pandemin.

centrum_artikel_host

Pandemin har medfört att fler utbildar sig inom andra yrkesområden, sedan 2020 har fler även studiemedel i riket enligt CSN, fler av de som har studiemedel är också över 40 år. För Sigtuna kommuns del var det 5146 personer som hade studiemedel 2020, 2021 ökade antalet till 5392 och 2022 till 5707, alltså en ökning på två år med över 550 personer.
– Att både antalet och andelen äldre ökar ligger i linje med de höjningar som har gjorts av åldersgränserna. Att inkomstprövningen och det så kallade fribeloppet tillfälligt har slopats under både 2020 och 2021 har också bidragit till ökningen, bedömer Carl-Johan Stolt, analytiker vid CSN.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nationaldag_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider