centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar/Genrebild

Fler kommuninvånare tar studiemedel

Trenden för Sigtuna kommuns invånare är att fler tar studiemedel under pandemin.

centrum_artikel_host

Pandemin har medfört att fler utbildar sig inom andra yrkesområden, sedan 2020 har fler även studiemedel i riket enligt CSN, fler av de som har studiemedel är också över 40 år. För Sigtuna kommuns del var det 5146 personer som hade studiemedel 2020, 2021 ökade antalet till 5392 och 2022 till 5707, alltså en ökning på två år med över 550 personer.
– Att både antalet och andelen äldre ökar ligger i linje med de höjningar som har gjorts av åldersgränserna. Att inkomstprövningen och det så kallade fribeloppet tillfälligt har slopats under både 2020 och 2021 har också bidragit till ökningen, bedömer Carl-Johan Stolt, analytiker vid CSN.

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

moderat_fokus_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
nrh
connys
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out