vinter_pan
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Fler flyttade in i kommunen

Sigtuna befolkning fortsätter öka och har passerat 51 000 bara under andra och tredje kvartalet i år.

centrum_artikel_host

Befolkningen i kommunen har under det senaste året, alltså mellan oktober 21 och oktober 22 ökat med 1141 personer. Under tredje kvartalet i år var ökningen 280 personer. Anledningen var ökad inflyttning och att fler föds än avlider. Inflyttningsnettot var 1497 personer under tredje kvartalet och 1355 flyttade härifrån. Trenden är tydlig enligt statistik som Newsworthy sammanställt – det är oftast fler som flyttar hit än härifrån.

Av de flesta som valde att bosätta sig i kommunen var 888 personer från länet och 422 personer flyttade hit från andra län. 187 har invandrat till Sigtuna från andra länder. Av de 1355 som lämnade gjorde cirka hälften det till andra länskommuner, 504 till andra län och 104 lämnade landet. Slutligen så föddes 156 barn i kommunen medan 71 avled vilket innebär ett positivt födelsenetto. Sigtuna har nu 51 313 invånare. Ökningen på tio har varit 9258 invånare.

defacto_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

joes-helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

vinter_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida
slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
ica_outsider
connys
slottsby_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
pantamera_out
vinter_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
oppethus_out