kyrka_advent _pan
Foto: Transportstyrelsen

Fler fick körkortet indraget

Körkortsåterkallelserna ökade i länet det senaste året enligt Transportstyrelsen och den vanligaste orsaken var fortkörning.

centrum_artikel_host

Drygt 8900 stockholmare blev av med sina körkort under 2020, en ökning med hela 13,8 procent jämfört med 2019 enligt Transportstyrelsen. 2019 var det 7837 körkort som återkallade i länet. Totalt i riket var det 41 600 återkallade körkort. Vanligaste orsaken till att man fick körkortet återkallat var fortkörning följt av rattfylleri och medicinska skäl. Att inte lämna in läkarintyg eller bevis om godkänt förarprov var också vanligt.
– Vi ser en kraftig ökning i inflödet av omhändertagna körkort från Polisen och det är det som är förklaringen till att också antalet beslut från oss ökar säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.

vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

dackskifte_helsida
agy_oppethus
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

julmarknad_2022

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
nrh
marknaden_outsider
connys
pantamera_out
dackskifteoutsider