valstadagen_pan

Fler barn och unga ska aktiveras med Sportis

Sigtuna kommun kommer inom Brobygget att starta upp Sportis som en typ av kostnadsfri daglig fritidsverksamhet.

centrum_artikel_host

Brobygget Sportis startar upp så snart restriktioner på barn- och ungdomsidrotten lättar upp. Syftet är att ge barn och unga möjlighet till en vettig fritidssysselsättning, att hjälpa föreningar behålla, starta och få in nya medlemmar i fritidsaktiviteter igen. Larmen är många från runt om i landet med barn och unga som slutar med idrott av olika anledningar, bland annat för att det är för hög kravbild eller tidig selektering.
– Föreningarnas medverkan kommer att ge dem en utmärkt rekryteringsmöjlighet av nya medlemmar, samt möjlighet för föreningen att utbilda och skola in nya unga ledare som därmed ges möjlighet att prova sina vingar i ett tydligt ledaruppdrag, vilket är erfarenhetsberikande och yrkesförberedande, säger Monica Fries, föreningskonsulent i Sigtuna kommun.

Om det behövs utrustning för att delta så kan man låna det via Fritidsbanken som kommer att finnas inom Brobygget-Sportis. Dagliga aktiviteter kommer tas fram och utformas tillsammans med barn och unga utifrån deras intresse. Ett kostnadsfritt mellanmål kommer även att erbjudas.
– Att ges möjlighet att kunna idrotta och vara med i den gemenskapen som föreningslivet ger är jätteviktigt. Därför hoppas vi att den här satsningen med Brobygget – Sportis på kort sikt ger föreningarna bra förutsättningar att få igång sina verksamheter ordentligt igen och på lång sikt att de kan fortsätta arbeta med fritidsverksamheter som främjar folkhälsan, säger Lars Björling (SfS).

ica_helsida
defacto_helsida
joes-helsida
connys_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

SBRF tvåa i dressyr

Förening En andra placering för SBRF i division 2 dressyr. Under söndagen gick omgång 3 och finalen av upplands dressyrallsvenskan div 2 arrangerad av Bälinge.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida
elon_helsida
valstadagen
centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
nrh
mp_outsider
connys
swedol_outsider
ica_outsider
joes_outsider
valstadagen_outsider
pantamera_out
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host