eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Fler barn lever i skuldsatta familjer

Över 1500 barn i kommunen lever med vårdnadshavare som har skulder till Kronofogden.

centrum_artikel_host

1536 barn i kommunen lever med skuldsatta föräldrar eller familjer där det pågår skuldsanering. Det är en ökning med 56 barn jämfört med samma tid förra året, det vill säga i början av juni. Enligt ett pressmeddelande från Kronofogden lever relativt många barn i kommunen i skuldsatta familjer. I en typisk grundskoleklass med 21 barn skulle tre av dessa leva i skuldsatta familjer.
– Vi vill lyfta fram en osynlig grupp och visa att det finns många barn i landet som lever i ekonomisk utsatthet, säger Tina Häggmark på Kronofogden.

Sommaren är en jobbig period för barn som växer upp i familjer med tuff ekonomi. Bris bemannar en jourtelefon man kan ringa till eller så kan man maila eller chatta. Även vuxna kan få stöd via Bris eller Kronofogden.
– I en samhällskris är det ofta de med minst marginaler som drabbas hårdast. När vuxna förlorar jobb och inkomst, eller oroar sig för framtiden, drabbar det barn. Det kan skapa ökad oro och konflikter hemma, och kan innebära att barnets möjligheter att delta i fritidsaktiviteter och sociala sammanhang på lika villkor som andra barn begränsas, säger Marie Angsell, sakkunnig socionom på Bris.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Nyheter Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Resnär upptäckt med större mängd pengar

Nyheter En incident med misstänkt penningtvätt har inträffat på Arlanda flygplats. Vid klockan 09:49 den 19 april upptäckte tullpersonal en resenär med en betydande mängd kontanter i sin väska.

connys_helsida

Cykelutmaning för Naturklasser på Arlandagymnasiet

Nyheter Eleverna på Arlandagymnasiet tar pedalen till en ny nivå med en spännande cykelutmaning som pågår just nu. Initiativet kommer från deras biologilärare Mathias Alterman, och det har redan väckt stor entusiasm bland eleverna.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Nyheter Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out