kommun_skoterska
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Fler Anmälda Bedrägerier, Butiksstölder och Sexualbrott

Statistik över anmälda brott under det första halvåret 2023 har nyligen publicerats av Brottsförebyggande rådet (Brå), och den ger en inblick i de lokala brottsmönstren i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Newsworthy har sammanställt siffror från Brottsförebyggande rådet om halvårsstatistiken för anmälda brott i Sigtuna kommun. Bedrägeribrott har utmärkt sig med en betydande ökning jämfört med föregående år. Detta är en av de mest noterbara förändringarna bland de brott som har anmälts i större antal. Det är viktigt att notera att denna statistik endast återspeglar antalet anmälda brott och inte nödvändigtvis de faktiskt begångna brotten. Det är också värt att nämna att en mindre andel av bedrägeribrott kan knytas direkt till en viss kommun, vilket innebär att inte alla anmälda fall återspeglas i dessa siffror.

Å andra sidan har skadegörelsebrott minskat markant under samma period. Denna minskning är särskilt anmärkningsvärd eftersom den är den mest signifikanta förändringen bland de brott som har anmälts. Skadegörelsebrott inkluderar även klotter, och variationer i rapporteringsrutiner kan påverka dessa siffror avsevärt. Ibland samlas flera brott ihop och rapporteras samtidigt, vilket kan resultera i kraftiga förändringar från år till år.

Sexualbrott är en annan kategori där statistiken varierar från år till år i enskilda kommuner. Ett enda ärende kan ibland leda till ett stort antal anmälningar. Därför kan statistiken över anmälda sexualbrott vara föremål för betydande variation.

Slutligen har antalet anmälda butiksstölder och snatterier också visat en ökning. Detta kan ibland bero på förändringar i butikernas anmälningspolicy eller användningen av säkerhetsvakter. Ökningen kan faktiskt indikera att fler brott upptäcks än tidigare, särskilt i mindre kommuner, där en enskild butiks ändrade säkerhetsrutiner kan påverka antalet anmälda fall betydligt.

centrum_host_helsida
adhd_kommun
mp_ute_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

joes-helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

ica_helsida
nrh_sigtuna

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

connys_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
ica_outsider
mp_ute_outsider
nrh
swedol_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
kommun_skoterska_outsider
connys
kommun_adhd_outsider