centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Flaggar för Ukraina på årsdagen

Idag är årsdagen för Rysslands invasion av Ukraina, med anledning av det kommer kommunen att hissa den ukrainska flaggan.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun kommer att uppmärksamma årsdagen för Rysslands invasion av Ukraina. Som märsta.nu rapporterade igår går 64 elever från Ukraina i skolor i kommunen. Sigtuna har också tagit emot ett stort antal från Ukraina, de flesta bor i eget boende.
– Sigtuna kommun står alltid upp för frihet och demokrati och vi tar starkt avstånd från alla former av förtryck. Vi vill visa vårt stöd för Ukraina och det ukrainska folket som tyvärr alltid kommer att förknippa den här dagen med sorg och fasa. Det känns därför viktigt för oss att flagga på den här dagen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Kommundirektör Birgitta Pettersson berättar att kommunen för ett år sedan förberedd sig för att ta emot flyktingar-
– Kommunens verksamheter gick samman och arbetade dygnet runt. Sedan dess har vi fortsatt att arbeta för att vara en välkomnande och trygg plats för de som flyr ett krig som fortfarande pågår.

Idag är det även sverigefinnarnas dag och därför kommer det att flaggas med flera flaggor utanför kommunhuset.

ica_helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

seniordag_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

defacto_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

pantamera_avc_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

centrum_host_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

mp_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

seniordag_outsider
pantamera_out
connys
nrh
mp_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
joes_outsider