eu_valet_panorama
Foto: Finnair

Finnair etablerar bas på Arlanda

Swedavia välkomnar Finnairs satsning på det svenska marknaden med en ny bas på Arlanda.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om Finnairs satsning på den svenska marknaden med interkontinentala rutter till Thailand och USA. Nu står det också klart att det finska flygbolaget etablerar en bas på Arlanda. I våras gick Ryanair också ut med en satsning på Arlanda. Trafik till Bangkok sker fem dagar i veckan upp till sju gånger under vintern, Phuket trafikeras två gånger i veckan inledningsvis och därefter fyra gånger och Miami går från två till fyra avgångar.

Tre flygplan kommer att baseras på Arlanda av typen Airbus A350 som är en av flygplanstyperna med lägst koldioxidavtryck.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
sigtunakampen_outsider
connys
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna