centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Finansmarknadsministern besökte kommunen

Max Elger (S), finansmarknadsminister, var på besök i Sigtuna i torsdags där han bland annat var på Lidls centrallager och fick se Brobygget.

centrum_artikel_host

Max Elger besökte kommunen där oppositionsrådet Marie Axelsson tog emot tillsammans med riksdagskandidaten Emel Karakaya, tillika trea på KF-listan. Första stoppet var Lidls centrallager i Rosersberg.
– Lidls centrallager har en imponerande logistik med dagliga leveranser. Det var särskilt givande att prata med fackklubben om deras viktigaste frågor, till exempel heltidsanställning. Klubben lyfte också vikten av en bra kollektivtrafik till jobbet. När vi nu går mot tuffare ekonomiska tider kommer dessa frågor bli ännu viktigare, säger finansmarknadsminister Max Elger.

Samtal med anställda
I samband med besöket på Lidl träffade man även den lokala fackklubben från Handelsanställdas förbund som deltog. Man hade ett samtal om anställningsvillkor och relation till Lidl som uppges ha varit givande.
– Det som var slående var strukturen och den effektiva arbetsprocessen på lagret. Det var imponerande! Jag tar med mig många saker men framförallt hur vi som kommun framöver kan samverka med lager- och logistikbranchen framöver när det gäller branschspecifik språkutbildning för att fler invånare ska kunna kvalificera sig för jobb, säger oppositionsråd Marie Axelsson (S).

Lidl välkomnade
Martin Kauffner, finansdirektör på Lidl, välkomnade besöket.
– Vi är en stor arbetsgivare och har de senaste åren investerat över 800 miljoner i kommunen, därför var besöket mycket välkommet. Jag ser fram emot att fördjupa våra diskussioner om hur vi med gemensamma krafter kan få fler kommuninvånare i arbete, utveckla kollektivtrafiken och förbättra språkutvecklingen inom svenska som för oss är ett mycket viktigt område.

Träffade Brobygget och sommarjobbare
Innan dagen var till ända blev det ett besök hos Brobygget och Märsta IK i Valsta. Brobygget startade under Socialdemokraternas ledning och är ett brett samarbete mellan föreningsliv, lokala föreningar, kommunen, förbund och BID-föreningarna Trygg i Märsta och Trygga Valsta. Slutligen väntade besök på Tingvalla förskola och en pratstund med sommarjobbare.

fritidsbanken_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

connys_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

brobygget_2024
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

centrum_host_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider