vinter_pan
Foto: Insändarbild

Fimpar vanligaste skräpet

Det är störst problem med fimpar i Stockholms län, detta enligt en undersökning som Håll Sverige Rent har låtit göra.

centrum_artikel_host

Slängda cigarettfimpar är störst problem i Stockholms län, detta enligt Håll Sverige Rent som låtit Novus göra en undersökning. Fimpar är det vanligaste skräpet bland de tillfrågade. 4184 personer har tillfrågats i undersökningen, varav 1109 av dessa var från länet rapporterar SR Stockholm.
– Fimpen är skräpets värsting, det har alltid hållit sig på toppen, men i Stockholms län utmärker sig den ännu mer. Det är fler fimpar här än i resten av landet, säger Johanna Rgnarz VD på Håll Sverige Rent till SR Stockholm.

Anledningen till att det är så är helt enkelt att det fins fler rökare i Stockholms län än i resten av landet.

storemore_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

vinter_helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida
connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
storemore_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
nrh
oppethus_out
swedol_outsider
ica_outsider
joes_outsider