centrum_panorama_hostshopping
STOXA i Skepptuna har tidigare arrangerat musikfestivalen Hultsfredsfestivalen och MaskinExpo.Foto: STOXA

Festivalen ”Once Upon A Time…” i STOXA

I helgen arrangeras Once Upon A Time ute på STOXA i Skepptuna. Bland artisterna finns Rebecca & Fiona+Kleerup.

centrum_artikel_host

Den 5-6 juli 2024 arrangeras festivalen ”Once Upon A Time…” i STOXA, Skepptuna utanför Märsta. Evenemanget erbjuder en upplevelse fylld av elektronisk musik och konst i en skogsmiljö.

Tema och Innehåll
Festivalen har ett futuristiskt tema, med inslag som ska föra tankarna till år 2125. Bland de musikaliska inslagen finns tre scener som spelar Techno, Psytrance, House och Drum and Bass. Utöver musiken erbjuds mat från olika foodtrucks och barer, samt konstutställningar och workshops.

Praktiska Detaljer
Evenemanget har öppettider från 15.00 till 05.00 båda dagarna. Gratis camping finns tillgänglig för både tält och husbilar. Det erbjuds även parkering för besökare som kommer med bil. Bussar kommer att gå från Märsta till festivalområdet.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

connys_helsida

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

pantamera_avc_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
klara_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider