helsida_bostad
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Lucau tackas av efter matchen. Nu blir det en sista match för Lucau i Skånelas dress på lördagFoto: Magnus Granhagen

Femte och avgörande match väntar Skånela

Skånela föll i match fyra i Vikingahallen och närmare 800 åskådare fick lämna hallen med ett uteblivet firande: - Jag är besviken, vi gör en dålig match, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela föll klart mot Önnered i match fyra. Första halvlek var usel, Skånela kom till start utan Ladan och Nilsson, två stora avbräck som inte gick att ersätta för fullt ut.
– Första är det svagt anfallsmässigt, vi gör sex kassar, bränner lägen, kunde gjort 15, där någonstans försvinner tron. Vi har åtta upp, gör tekniska fel och de får göra 5-6 kassar. Det blir uppförsbacke, analyserar tränare Jimmy Karlsson.

Skånela mäktade bara med sex mål i första, Önnered 14, redan där var det avgjort. Även om Skånela rycker upp sig i andra och får bättre ordning på anfallsspelet blir det för brand backe att klättra. Jimmy Karlsson var också en aning kritisk till domarna som han menade på gav Önnered 50-50-lägen och missade minst en utvisning för Önnered.
– Det är många situationer, som slag i ansiktet som kunde blivit rött, vi får inget för det, men vi är laget underifrån, vi måste vara bättre på allt, vi får inget gratis. Det är inte därför vi förlorar, men det spär på matchutvecklingen.

Erik Östling och Emilio Lahdo visade framfötterna enligt Karlsson, deras insatser är något att bygga vidare på. Tills på lördag får man tillbaka Nilsson och Ladan. Två startspelare som spelar 60 min. Ska Skånela avancera krävs toppinsats inte bara av dem utan resten av skånelaiterna. På lördag blir det också Lucaus sista match, oavsett. Han fick inte avsluta med flaggan i topp där det började, men ny chans att föra Skånela till får han i alla fall.
– Vi ska analysera detta och komma välförberedda till på lördag, säger Karlsson.

Målen
Lindberg 5, Östling 5, Åkerman 3, Wärnmark 2, Näslund 2, Tapper, Svarén, Lahdo

ungdomsarbete_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
pantamera_out