eldsjal2024_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Lucau tackas av efter matchen. Nu blir det en sista match för Lucau i Skånelas dress på lördagFoto: Magnus Granhagen

Femte och avgörande match väntar Skånela

Skånela föll i match fyra i Vikingahallen och närmare 800 åskådare fick lämna hallen med ett uteblivet firande: - Jag är besviken, vi gör en dålig match, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela föll klart mot Önnered i match fyra. Första halvlek var usel, Skånela kom till start utan Ladan och Nilsson, två stora avbräck som inte gick att ersätta för fullt ut.
– Första är det svagt anfallsmässigt, vi gör sex kassar, bränner lägen, kunde gjort 15, där någonstans försvinner tron. Vi har åtta upp, gör tekniska fel och de får göra 5-6 kassar. Det blir uppförsbacke, analyserar tränare Jimmy Karlsson.

Skånela mäktade bara med sex mål i första, Önnered 14, redan där var det avgjort. Även om Skånela rycker upp sig i andra och får bättre ordning på anfallsspelet blir det för brand backe att klättra. Jimmy Karlsson var också en aning kritisk till domarna som han menade på gav Önnered 50-50-lägen och missade minst en utvisning för Önnered.
– Det är många situationer, som slag i ansiktet som kunde blivit rött, vi får inget för det, men vi är laget underifrån, vi måste vara bättre på allt, vi får inget gratis. Det är inte därför vi förlorar, men det spär på matchutvecklingen.

Erik Östling och Emilio Lahdo visade framfötterna enligt Karlsson, deras insatser är något att bygga vidare på. Tills på lördag får man tillbaka Nilsson och Ladan. Två startspelare som spelar 60 min. Ska Skånela avancera krävs toppinsats inte bara av dem utan resten av skånelaiterna. På lördag blir det också Lucaus sista match, oavsett. Han fick inte avsluta med flaggan i topp där det började, men ny chans att föra Skånela till får han i alla fall.
– Vi ska analysera detta och komma välförberedda till på lördag, säger Karlsson.

Målen
Lindberg 5, Östling 5, Åkerman 3, Wärnmark 2, Näslund 2, Tapper, Svarén, Lahdo

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

eldsjal2024_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

mp_helsida_eu
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

spedition_helsida
damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

steningekompani_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

storemore_helsida
damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
spedition_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out