moderat_pan_nov
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Lucau tackas av efter matchen. Nu blir det en sista match för Lucau i Skånelas dress på lördagFoto: Magnus Granhagen

Femte och avgörande match väntar Skånela

Skånela föll i match fyra i Vikingahallen och närmare 800 åskådare fick lämna hallen med ett uteblivet firande: - Jag är besviken, vi gör en dålig match, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela föll klart mot Önnered i match fyra. Första halvlek var usel, Skånela kom till start utan Ladan och Nilsson, två stora avbräck som inte gick att ersätta för fullt ut.
– Första är det svagt anfallsmässigt, vi gör sex kassar, bränner lägen, kunde gjort 15, där någonstans försvinner tron. Vi har åtta upp, gör tekniska fel och de får göra 5-6 kassar. Det blir uppförsbacke, analyserar tränare Jimmy Karlsson.

Skånela mäktade bara med sex mål i första, Önnered 14, redan där var det avgjort. Även om Skånela rycker upp sig i andra och får bättre ordning på anfallsspelet blir det för brand backe att klättra. Jimmy Karlsson var också en aning kritisk till domarna som han menade på gav Önnered 50-50-lägen och missade minst en utvisning för Önnered.
– Det är många situationer, som slag i ansiktet som kunde blivit rött, vi får inget för det, men vi är laget underifrån, vi måste vara bättre på allt, vi får inget gratis. Det är inte därför vi förlorar, men det spär på matchutvecklingen.

Erik Östling och Emilio Lahdo visade framfötterna enligt Karlsson, deras insatser är något att bygga vidare på. Tills på lördag får man tillbaka Nilsson och Ladan. Två startspelare som spelar 60 min. Ska Skånela avancera krävs toppinsats inte bara av dem utan resten av skånelaiterna. På lördag blir det också Lucaus sista match, oavsett. Han fick inte avsluta med flaggan i topp där det började, men ny chans att föra Skånela till får han i alla fall.
– Vi ska analysera detta och komma välförberedda till på lördag, säger Karlsson.

Målen
Lindberg 5, Östling 5, Åkerman 3, Wärnmark 2, Näslund 2, Tapper, Svarén, Lahdo

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

agy_oppethus
vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

centrum_host_helsida
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

julmarknad_2022
defacto_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
marknaden_outsider
pantamera_out
vintermarknad_outsider
nrh
connys