valstadagen_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Lucau tackas av efter matchen. Nu blir det en sista match för Lucau i Skånelas dress på lördagFoto: Magnus Granhagen

Femte och avgörande match väntar Skånela

Skånela föll i match fyra i Vikingahallen och närmare 800 åskådare fick lämna hallen med ett uteblivet firande: - Jag är besviken, vi gör en dålig match, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela föll klart mot Önnered i match fyra. Första halvlek var usel, Skånela kom till start utan Ladan och Nilsson, två stora avbräck som inte gick att ersätta för fullt ut.
– Första är det svagt anfallsmässigt, vi gör sex kassar, bränner lägen, kunde gjort 15, där någonstans försvinner tron. Vi har åtta upp, gör tekniska fel och de får göra 5-6 kassar. Det blir uppförsbacke, analyserar tränare Jimmy Karlsson.

Skånela mäktade bara med sex mål i första, Önnered 14, redan där var det avgjort. Även om Skånela rycker upp sig i andra och får bättre ordning på anfallsspelet blir det för brand backe att klättra. Jimmy Karlsson var också en aning kritisk till domarna som han menade på gav Önnered 50-50-lägen och missade minst en utvisning för Önnered.
– Det är många situationer, som slag i ansiktet som kunde blivit rött, vi får inget för det, men vi är laget underifrån, vi måste vara bättre på allt, vi får inget gratis. Det är inte därför vi förlorar, men det spär på matchutvecklingen.

Erik Östling och Emilio Lahdo visade framfötterna enligt Karlsson, deras insatser är något att bygga vidare på. Tills på lördag får man tillbaka Nilsson och Ladan. Två startspelare som spelar 60 min. Ska Skånela avancera krävs toppinsats inte bara av dem utan resten av skånelaiterna. På lördag blir det också Lucaus sista match, oavsett. Han fick inte avsluta med flaggan i topp där det började, men ny chans att föra Skånela till får han i alla fall.
– Vi ska analysera detta och komma välförberedda till på lördag, säger Karlsson.

Målen
Lindberg 5, Östling 5, Åkerman 3, Wärnmark 2, Näslund 2, Tapper, Svarén, Lahdo

pantamera_avc_helsida

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

joes-helsida
Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

nrh_sigtuna
valstadagen

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

elon_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

mp_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
student_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
joes_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
wenngarn_outsider