valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fem års fängelse för mordförsök med hagelgevär

En man från Rosersberg döms till fängelse i fem år för mordförsök i Rosersberg i augusti sedan han skjutit en annan man med hagelgevär.

centrum_artikel_host
Det var i slutet av augusti förra året som en man sköts med cirka 30 hagelskott i Rosersberg. En man i 50-årsåldern var den som avlossade skotten i samband med att den andra mannen körde till hans bostad. 50-åringen uppgav i rätten att han kände sig hotad och agerade i nödvärn. Mannen träffades av två hagelsvärmar genom bilrutan och ådrog sig livshotande skador. Bakgrunden till att gärningspersonen kände sig hotad var att mannen tidigare dömts för brott, bland annat misshandel, mot honom.
Rätten anser att trots att mannnen upplevt sig hotad så borde han vara medveten om konsekvenserna av sitt agerande, dessutom är han en erfaren skytt med jägarexamen sedan 16 år tillbaka. Bakgrunden ska vara att mannen som blev skjuten tidigare krävt 300 000 kronor och hotat 50-åringen om han inte fick pengarna. Det anses dock inte att han ska vara fri från ansvar på grund av rätt till nödvärn, vissa förmildrande omständigheter föreligger dock vilket beaktades i samband med straffmätningen. Därav dömde rätten honom till fem års fängelse.
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
defacto_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
nrh
wenngarn_outsider
ica_outsider
mp_outsider
connys
valstadagen_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
centrum_outsider_host