nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fem års fängelse för mordförsök med hagelgevär

En man från Rosersberg döms till fängelse i fem år för mordförsök i Rosersberg i augusti sedan han skjutit en annan man med hagelgevär.

centrum_artikel_host
Det var i slutet av augusti förra året som en man sköts med cirka 30 hagelskott i Rosersberg. En man i 50-årsåldern var den som avlossade skotten i samband med att den andra mannen körde till hans bostad. 50-åringen uppgav i rätten att han kände sig hotad och agerade i nödvärn. Mannen träffades av två hagelsvärmar genom bilrutan och ådrog sig livshotande skador. Bakgrunden till att gärningspersonen kände sig hotad var att mannen tidigare dömts för brott, bland annat misshandel, mot honom.
Rätten anser att trots att mannnen upplevt sig hotad så borde han vara medveten om konsekvenserna av sitt agerande, dessutom är han en erfaren skytt med jägarexamen sedan 16 år tillbaka. Bakgrunden ska vara att mannen som blev skjuten tidigare krävt 300 000 kronor och hotat 50-åringen om han inte fick pengarna. Det anses dock inte att han ska vara fri från ansvar på grund av rätt till nödvärn, vissa förmildrande omständigheter föreligger dock vilket beaktades i samband med straffmätningen. Därav dömde rätten honom till fem års fängelse.
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
bygdensdag_outsider
connys
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider