Olov Holst (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Fel att neka Holst initiativrätt i Kommunstyrelsen

Efter de kaosartade sammanträdena i Kommunstyrelsen förra året har Förvaltningsrätten gett kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) bakläxa för att han nekat oppositionsrådet Olov Holst (M) sin initiativrätt: - Jag är väldigt glad över att Förvaltningsrätten ger mig rätt i sak, säger Olov Holst.

centrum_artikel_host

Flera kaosartade sammanträden inträffade i Kommunstyrelsen för ett år sedan i samband med att dåvarande kommunalrådet Pierre Cengiz (-) deklarerade att han röstade fritt. Moderaterna passade på att lägga fram flera ärenden med hänvisning till initiativrätten för en ledamot i Kommunstyrelsen. Ibrahim Khalifa (S), Kommunstyrelsens ordförande, nekade dock Moderaterna att lägga fram ärendena.

Kort efteråt överklagade Olov Holst (M) hanteringen av Khalifa till Förvaltningsrätten som nu har kommit med beslut. Rätten konstaterar att det var fel att inte låta ärendena komma upp på dagordningen men man avslår ändå Olov Holsts yrkande eftersom man anser att ärendena nu är beredda:
– Det är precis den här typen av odemokratiska beteenden vi sett från socialdemokraterna under många år och nu har vi fått klarlagt att de t.o.m. bryter mot gällande lagar och förordningar. I den nya koalitionen som ska ta över styret i kommunen ska inte den här typen av beteenden få förekomma. Att hävda att ärenden måste beredas innan de behandlas i KS är ett direkt hån mot oss som verkat länge inom kommunpolitiken i Sigtuna, där vi genom åren fått hundratals ärenden från den socialdemokratiska kommunledningen direkt på bordet utan någon som helst beredning, säger Olov Holst i mail till märsta.nu

Ärendena som skulle hanteras var bland annat införandet av Trygghetscenter i kommunen, avbrytande av planuppdrag i Odensala Prästgård samt revidering av inriktningsmål. Olov Holst menar att dessa ärenden nu är begravda i den kommunala förvaltningen utan att de beretts för beslut.

joes-helsida
wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida
ica_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
slottsby_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
connys