centrum_panorama_hostshopping
Festivalen äger rum runt om i staden och har bland annat bokcirklar och skrivarskola. Foto: Destination Sigtuna

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

centrum_artikel_host

Årets tävling har sett ett stort engagemang från läsarna, som har haft möjlighet att rösta på över 40 nominerade böcker. Alla dessa titlar är svenska och har getts ut som inbundna böcker eller originalformat mellan maj 2023 och maj 2024. Av dessa böcker har fyra lyckats utmärka sig och fått flest röster från läsarna:

  • Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd – ”Anki åker till Paris” (Norstedts)
  • Åsa Hellberg – ”España por favor” (Forum)
  • Karin Härjegård – ”Pianisten vid fjällsjön” (Printz Publishing)
  • Ruth Kvarnström-Jones – ”De fenomenala fruntimren på Grand Hotel” (Printz Publishing.

Dessa fyra titlar går nu vidare till en utomstående jury som består av Kerstin Särneö, bokrecensent på tidningen M Magasin, Pekka Heino, programledare och bokälskare, samt Eva Boström, bokbloggare. Deras uppgift blir att noggrant granska och utvärdera böckerna för att utse årets vinnare.

Festivalbesökarna kommer inte bara få uppleva den spännande prisutdelningen, som blir höjdpunkten och avslutet på dagen, utan också delta i författarseminarier, bokcirklar och mingla med över 30 författare som är på plats. Detta erbjuder en unik möjlighet för läsare att träffa och samtala med sina favoritförfattare, samt upptäcka nya pärlor inom feelgoodlitteraturen.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
connys
klara_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host