moderat_fokus_pan
J-M Antersijn ska spela VM-kval mot Jungfruöarna och GuatemalaFoto: Daniel Iskandar

FC Arlandas målvakt på VM-Kval

FC Arlandas målvakt Jean-Marc Antersijn har kallats in för att representera önationen Curaçao i VM-kval.

centrum_artikel_host

Jean-Marc Antersijn värvades in för att vakta FC Arlandas mål i Division 2. Men han missar premiären då han kallats in för att representera önationen Curaçao i Concacafs VM-kval (Latin- och Nordamerika). Redan på söndag bär det av.
– Jag blev överraskad, berättar Jean Marc. Varje spelare i landslaget spelar på professionell nivå.

Curaçao hette tidigare Nederländska Antillernas och är en ögrupp som även inkluderar Surinam och Aruba. Förre storspelaren Patrick Kluivert härstammar från ögruppen och han har även tränat dem. Numera är det legendariske Guus Hiddink som tränar laget. Tidigare har JM som han kallas, varit med i Arubas landslag.

JM är förvisso bara tredjemålvakt men det är meriterade namn före honom i rangordning, bland annat Eloy Room som spelar i MLS med Columbus, han värderas till en miljon euro. JM ska spela mot Guatemala och Virginöarana.
– Jag kommer vara borta i 16 dagar under tiden som vi kvalar för att komma med i nästa runda.

Hur hamnade han då i Märsta med FC Arlanda.
– Jag letade faktiskt klubbar i Sverige och pratade med en vän som berättade att det var en klubb som letade målvakter. De ringde upp och frågade om jag ville spela för dem. Jag var först tveksam till att spela i Division 2 för jag vill helst vara högre upp, men jag ser en möjlighet att spela mycket och kanske komma vidare till spel i en högre serie.

Han har varit några månader i föreningen. Det har enbart blivit träningar på grund av pandemin. Men han hjälper också till med att träna föreningens yngre målvakter:
– Just nu har jag ett gott intryck av föreningen. Det är många unga spelare som är i utvecklingsfasen och vi måste se till att plocka många poäng i början för att vara med i toppen, fortsätter JM.

Närmast kommer JM från spel i holländska andraligan med TEC. Han gillar Sverige och vill se mer av landet.
– Jag hade inte varit i Skandinavien tidigare.

Familjen har han dock kvar hemma i Aruba och Curaçao, det är en syster och tre bröder. Målet är att komma så högt upp som möjligt med fotbollen. Han är 25 år gammal och han hoppas att det blir spel högre upp i Sverige.
– Jag vill också hjälpa unga spelare att utvecklas så att de kan nå högsta möjliga nivå.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

defacto_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

nrh_sigtuna

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

hockeyskola_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

ica_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

moderat_fokus_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
connys
nrh
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
hockeyskola_outsider