centrum_panorama_hostshopping
J-M Antersijn ska spela VM-kval mot Jungfruöarna och GuatemalaFoto: Daniel Iskandar

FC Arlandas målvakt på VM-Kval

FC Arlandas målvakt Jean-Marc Antersijn har kallats in för att representera önationen Curaçao i VM-kval.

centrum_artikel_host

Jean-Marc Antersijn värvades in för att vakta FC Arlandas mål i Division 2. Men han missar premiären då han kallats in för att representera önationen Curaçao i Concacafs VM-kval (Latin- och Nordamerika). Redan på söndag bär det av.
– Jag blev överraskad, berättar Jean Marc. Varje spelare i landslaget spelar på professionell nivå.

Curaçao hette tidigare Nederländska Antillernas och är en ögrupp som även inkluderar Surinam och Aruba. Förre storspelaren Patrick Kluivert härstammar från ögruppen och han har även tränat dem. Numera är det legendariske Guus Hiddink som tränar laget. Tidigare har JM som han kallas, varit med i Arubas landslag.

JM är förvisso bara tredjemålvakt men det är meriterade namn före honom i rangordning, bland annat Eloy Room som spelar i MLS med Columbus, han värderas till en miljon euro. JM ska spela mot Guatemala och Virginöarana.
– Jag kommer vara borta i 16 dagar under tiden som vi kvalar för att komma med i nästa runda.

Hur hamnade han då i Märsta med FC Arlanda.
– Jag letade faktiskt klubbar i Sverige och pratade med en vän som berättade att det var en klubb som letade målvakter. De ringde upp och frågade om jag ville spela för dem. Jag var först tveksam till att spela i Division 2 för jag vill helst vara högre upp, men jag ser en möjlighet att spela mycket och kanske komma vidare till spel i en högre serie.

Han har varit några månader i föreningen. Det har enbart blivit träningar på grund av pandemin. Men han hjälper också till med att träna föreningens yngre målvakter:
– Just nu har jag ett gott intryck av föreningen. Det är många unga spelare som är i utvecklingsfasen och vi måste se till att plocka många poäng i början för att vara med i toppen, fortsätter JM.

Närmast kommer JM från spel i holländska andraligan med TEC. Han gillar Sverige och vill se mer av landet.
– Jag hade inte varit i Skandinavien tidigare.

Familjen har han dock kvar hemma i Aruba och Curaçao, det är en syster och tre bröder. Målet är att komma så högt upp som möjligt med fotbollen. Han är 25 år gammal och han hoppas att det blir spel högre upp i Sverige.
– Jag vill också hjälpa unga spelare att utvecklas så att de kan nå högsta möjliga nivå.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

connys_helsida
centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
klara_outsider