eu_valet_panorama
Milos Ognjenovic, tränare, med Eddi Khalaf, sportansvrigFoto: Insändarbild/FC Arlanda

FC Arlanda siktar på skräll i Svenska Cupen

FC Arlanda spelar på onsdag sin kanske största match i historien då man kommer in i Svenska Cupen: - Kul att vi kommer ut i nationell nivå, säger sportansvarige Eddi Khalaf till märsta.nu

centrum_artikel_host

FC Arlanda vann Upplandscupen i höstas och kvalificerade sig därmed för Svenska Cupen som startar på onsdag kväll hemma i Märsta. För motståndet svarar Gamla Upsala SK från Division 2, seger och FC Arlanda kan få möta ett elitlag:
– Vi ska göra såt gott vi kan och försöka vinna, det är målet, säger Eddi Khalaf, sportansvarige för FC Arlanda.

Vill avancera
Märsta IK är redan etablerat i trean sen några år tillbaka och aspirerar i år på en topplats, men även FC Arlanda vill ta sig upp till trean:
– Det är bra att vi får tillbaka en känsla av elitvision i kommunen, och vi vill ta ytterligare kliv för fotbollen, fortsätter Khalaf.

Fri entré och grill
Till matchen som startar 19.30 på Midgårdsvallen bjuder FC Arlanda på fri entré och man laddar även upp grillen för att skapa en familjefest. I anslutning till matchen kommer de flesta av FC Arlandas ungdomslag att ha träning och direkt efteråt hoppas de kunna skapa en grönvit kuliss läktaren.
– Det är en bra chans för oss att visa upp fotbollen för kommunens fotbollsälskare, säger Eddi Khalaf.

Ska spela smart
GUSK har spelat länge i tvåan men inte riktigt kunnat utmana i toppen, i år har man blandat och FC Arlanda ser sin chans att slå ut laget trots att de spelar två divisioner högre upp.
– Vi har lite koll på dem, men vi kommer fokusera på vårt spel och jobba utifrån de resurser vi har för dagen. Vi anpassar oss så klart efter motståndet lite grann och kommer inte kunna pressa dem som lagen i fyran. Det gäller att spela smart och vara rätt positionerad. Det kommer annars inte vara någon större skillnad utan fysiken blir avgörande, vi har spelare som spelat högre upp också och som är vana med tempot.

Vilka tror du kan kliva fram?
– Jag tror Maik Aslan och Alex Iskander gillar den här typ av matcher. Sen har Mass Khan varit en riktig pappa i laget och han är stabil, han betyder mycket.

sigtunakampen_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Sport I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

centrum_host_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Sport En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Sport President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

mp_helsida_eu
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Sport En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

connys_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Sport Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Sport Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Sport Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

upplandscupen

MIK klara för final

Sport Märsta IK tog sig vidare till final Upplandscupen efter 6-3 borta mot Skokloster.

Möller förlänger med U23-landslaget

Sport Sigtunatränaren Martin Möller förlänger med U23 landslaget: - En bidragande orsak till att jag valde att tacka ja till en förlängning är det samarbete som har utvecklats under åren med A-landslaget med Peter och Magnus, säger Martin i ett uttalande.

MIK klara för Division 3

Sport Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider