eu_valet_panorama
Många frågar om fästingbett just nuFoto: Insändarbild

Fästing- och myggbett oroar invånare

Vårdens vanliga frågor denna vecka handlar om insektsbett av olika slag, bland annat fästing.

centrum_artikel_host

Fästingsäsongen är här och det märks på frågorna till 1177 Vårdguiden. Många som ringer in frågar om fästingbett som drabbar barn. Även kliande myggbett frågas det om och då rekommenderar 1177 Vårdguiden att barnen tar receptfria antihistamintabletter.

Drabbas barn av värmebesvär så ska man skydda barnen med solhatt, löst täckande kläder och hålla dem i skuggan samt ge extra dryck.

Vuxnas frågor handlar om TBE som sprids via fästingar samt myggbett.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
connys