centrum_panorama_hostshopping
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Färre på sjukhus

Region Stockholm meddelar att antalet som vårdas på sjukhus för covid-19 minskar en aning.

centrum_artikel_host

451 personer vårdades på sjukhus för covid-19 under tisdagen, det är 20 färre än den senaste lägesrapporten från Regionen som kom 22:a januari. Nya fall mellan 22-25 januari var 1267 stycken. 56 ytterligare avlidna har rapporterats in sedan 22/1. Lokala siffror i Sigtuna kommun kommer på torsdag.
– Det är en fortsatt mycket ansträngd situation för vårdens medarbetare. Därför har hälso- och sjukvårdsnämnden idag beslutat att fortsätta att pausa sådan planerad vård som frigör resurser för den akuta och nödvändiga vården. Beslutet gäller fram till 16 februari. Om behovet av sjukvård för covid-19 fortsätter att minska hoppas jag att vi kan återuppta de planerade vårdinsatser som nu är pausade och som våra patienter behöver och har rätt till, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

 

Enligt Eriksson får man oroande signaler från delar av sjukvården om att patienter avbokar sina sjukvårdsbesök. Han uppmanar den som har bokat tid att prioritera denna och komma till besöket. Den som inte undersöker riskerar en förvärrad sjukdom om man inte får behandling i tid.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider