sap_feb_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Färre på sjukhus

Region Stockholm meddelar att antalet som vårdas på sjukhus för covid-19 minskar en aning.

centrum_artikel_host

451 personer vårdades på sjukhus för covid-19 under tisdagen, det är 20 färre än den senaste lägesrapporten från Regionen som kom 22:a januari. Nya fall mellan 22-25 januari var 1267 stycken. 56 ytterligare avlidna har rapporterats in sedan 22/1. Lokala siffror i Sigtuna kommun kommer på torsdag.
– Det är en fortsatt mycket ansträngd situation för vårdens medarbetare. Därför har hälso- och sjukvårdsnämnden idag beslutat att fortsätta att pausa sådan planerad vård som frigör resurser för den akuta och nödvändiga vården. Beslutet gäller fram till 16 februari. Om behovet av sjukvård för covid-19 fortsätter att minska hoppas jag att vi kan återuppta de planerade vårdinsatser som nu är pausade och som våra patienter behöver och har rätt till, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

 

Enligt Eriksson får man oroande signaler från delar av sjukvården om att patienter avbokar sina sjukvårdsbesök. Han uppmanar den som har bokat tid att prioritera denna och komma till besöket. Den som inte undersöker riskerar en förvärrad sjukdom om man inte får behandling i tid.

centrum_host_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

connys_helsida
steningekompani_helsida
sportlov
funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider