eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/If

Färre inbrott under Coronapandemin

Antalet bostadsinbrott för 2020 inklusive försöken är på högre nivå än 2019 men färre än 2018.

centrum_artikel_host

Hittills i år har 53 inbrott och inbrottsförsök anmälts under perioden januari-juni. Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist konstaterar att det är färre än 2018 men fler än 2019.
– Det intressanta är att det är en enorm skillnad mellan de två första kvartalen, säger David Lundqvist, ordförande i Sigtunas grannsamverkansförening. –Januari-mars skedde 44 inbrott och man kunde befara, att 2020 skulle bli ett år med fel riktning, säger Lundqvist i ett uttalande.

Andra kvartalet i år skedde enbart nio stycken och efter vecka 16 har 12 veckor varit helt inbrottsfria.
– Siffran för andra kvartalet har gissningsvis att göra med reserestriktionerna till följd av corona-covid-19. Det har blivit svårt, kanske omöjligt, för internationella stöldligor att operera här. Oavsett orsaken, får vi hoppas att de senaste månadernas nedgång håller i sig, så att det blir färre än 100 bostadsinbrott även 2020, fortsätter David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
storemore_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys