kommun_skoterska
Foto: Genrebild/If

Färre inbrott under Coronapandemin

Antalet bostadsinbrott för 2020 inklusive försöken är på högre nivå än 2019 men färre än 2018.

centrum_artikel_host

Hittills i år har 53 inbrott och inbrottsförsök anmälts under perioden januari-juni. Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist konstaterar att det är färre än 2018 men fler än 2019.
– Det intressanta är att det är en enorm skillnad mellan de två första kvartalen, säger David Lundqvist, ordförande i Sigtunas grannsamverkansförening. –Januari-mars skedde 44 inbrott och man kunde befara, att 2020 skulle bli ett år med fel riktning, säger Lundqvist i ett uttalande.

Andra kvartalet i år skedde enbart nio stycken och efter vecka 16 har 12 veckor varit helt inbrottsfria.
– Siffran för andra kvartalet har gissningsvis att göra med reserestriktionerna till följd av corona-covid-19. Det har blivit svårt, kanske omöjligt, för internationella stöldligor att operera här. Oavsett orsaken, får vi hoppas att de senaste månadernas nedgång håller i sig, så att det blir färre än 100 bostadsinbrott även 2020, fortsätter David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

pantamera_avc_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

adhd_kommun
defacto_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

mp_ute_helsida
moderat_fokus_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

hockeyskola_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

ica_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

nrh_sigtuna

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
ica_outsider
connys
hockeyskola_outsider
kommun_adhd_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider