centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Färre busringer till SOS Alarm

Allt färre samtal till SOS Alarm är så kallade busringningar uppger Mitt i Stockholm: - En tanke är att stockholmarna insett vikten av nödnumret efter terrordådet, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm, till tidningen.

centrum_artikel_host

Busringningar till SOS Alarm har på tre års minskat med 15 procent i länet. Det är en större minskning än hela landet som helhet enligt Tidningen Mitt i Stockholm. Det handlar om konstaterade så kallade ”okynnessamtal”, där personer ringer och ber om att bli kopplade till en kompis, eller vill få skjuts hem.

En anledning till nedgången av busringningar kan vara för att SOS Alarm arbetat för att 112 ska användas som nödnummer, i samband med terrorattacken på Drottninggatan så kan allmänhetens förhållning till vad en nödsituation är skärpts.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider