sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Färre busringer till SOS Alarm

Allt färre samtal till SOS Alarm är så kallade busringningar uppger Mitt i Stockholm: - En tanke är att stockholmarna insett vikten av nödnumret efter terrordådet, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm, till tidningen.

centrum_artikel_host

Busringningar till SOS Alarm har på tre års minskat med 15 procent i länet. Det är en större minskning än hela landet som helhet enligt Tidningen Mitt i Stockholm. Det handlar om konstaterade så kallade ”okynnessamtal”, där personer ringer och ber om att bli kopplade till en kompis, eller vill få skjuts hem.

En anledning till nedgången av busringningar kan vara för att SOS Alarm arbetat för att 112 ska användas som nödnummer, i samband med terrorattacken på Drottninggatan så kan allmänhetens förhållning till vad en nödsituation är skärpts.

steningekompani_helsida
sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

fritidsbanken_sportlov

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

spedition_helsida
connys_helsida
funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
spedition_outsider