centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Färre busringer till SOS Alarm

Allt färre samtal till SOS Alarm är så kallade busringningar uppger Mitt i Stockholm: - En tanke är att stockholmarna insett vikten av nödnumret efter terrordådet, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm, till tidningen.

centrum_artikel_host

Busringningar till SOS Alarm har på tre års minskat med 15 procent i länet. Det är en större minskning än hela landet som helhet enligt Tidningen Mitt i Stockholm. Det handlar om konstaterade så kallade ”okynnessamtal”, där personer ringer och ber om att bli kopplade till en kompis, eller vill få skjuts hem.

En anledning till nedgången av busringningar kan vara för att SOS Alarm arbetat för att 112 ska användas som nödnummer, i samband med terrorattacken på Drottninggatan så kan allmänhetens förhållning till vad en nödsituation är skärpts.

defacto_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
moderat_bli_medlem