eu_valet_panorama
En brand i skog Foto: MMS-Bild

Färre bränder än vanligt

I juni var det färre bränder än vanligt i kommunen.

centrum_artikel_host

Det har varnats för torka och eldningsförbud utfärdades under delar av juni, det ledde även till färre bränder under den delen av sommaren. Julis siffror från SOS Alarm kommer att summeras de närmaste dagarna men juni visar på 21 bränder vilket är under det historiska snittet. Juni är normalt en månad som det kommer in fler samtal om bränder än under resten av året. I snitt är det 34 samtal under en hel månad sedan 2015, maj är den intensivaste och februari den lugnaste. I juli 2017 kom det in hela 49 samtal om bränder vilket är den högsta siffran de senaste två åren.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna