sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Färre akuta polisärenden i maj

Maj var en lugnare månad för SOS Alarmsom tog emot 338 112-samtal med akut polisbehov.

centrum_artikel_host

Det har rapporterats om am coronakrisen har gjort det lugnare med brottsligheten. Nu visar siffror från SOS Alarm att det var lugnare i maj när de gäller akuta polisära larm. SOS Alarm larmades 338 gånger i maj om akuta polisärenden, det är historiskt lågt för maj. Snittet för maj är cirka 100 fler samtal än vad som nu registrerades. Per 10 000 invånare låg Sigtuna på 69 stycken. I nio andra kommuner var det fler samtal per 10 000 invånare än i Sigtuna, grannkommunen Väsby hade 75 stycken/10 000 invånare. Flest hade Upplands-Bro med 107. Som akuta polisärenden gäller alla samtal om pågående brott eller något annat skäl som kopplas direkt till polis.

pantamera_avc_helsida
foraldranatverk_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
connys
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider