centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Färre akuta polisärenden i maj

Maj var en lugnare månad för SOS Alarmsom tog emot 338 112-samtal med akut polisbehov.

centrum_artikel_host

Det har rapporterats om am coronakrisen har gjort det lugnare med brottsligheten. Nu visar siffror från SOS Alarm att det var lugnare i maj när de gäller akuta polisära larm. SOS Alarm larmades 338 gånger i maj om akuta polisärenden, det är historiskt lågt för maj. Snittet för maj är cirka 100 fler samtal än vad som nu registrerades. Per 10 000 invånare låg Sigtuna på 69 stycken. I nio andra kommuner var det fler samtal per 10 000 invånare än i Sigtuna, grannkommunen Väsby hade 75 stycken/10 000 invånare. Flest hade Upplands-Bro med 107. Som akuta polisärenden gäller alla samtal om pågående brott eller något annat skäl som kopplas direkt till polis.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider