centrum_panorama_hostshopping
Ett akut polisärende i juli var på NymärstagatanFoto: MMS-Bild

Färre akuta polisärenden i juli

Juli månad innebar färre akuta polisärenden i kommunen.

centrum_artikel_host

Juli som normalt sett är en intensiv månad för polisutryckningar i Sigtuna kommun blev lugnare än vanligt.366 samtal kom in till 112 gällande akuta polisärenden. Historiskt sett är det under snittet för juli i kommunen. I snitt är siffran uppe på 485 samtal.

Som akut polisärende räknas alla larmsamtal till 112 som gäller pågående brott eller som av något annat skäl ska kopplas direkt till polisen. Den intensivaste månaden de senaste två åren i kommunen var juni 2019 med 485 samtal som klassas som akuta polisärenden. Sigtuna ligger på delad sjundeplats bland länets 26 kommuner när det gäller samtal per 10 000 invånare. I grannkommunen Väsby var det cirka tio färre samtal, Sigtuna kommun har 74,7 per 10 000 invånare, Väsby 63,5.

sigtunakampen_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
connys
eu_valet_outsider